základní část, 17. kolo
16.12.2012 16:30 CET
2 : 4
(2:2)

Reportáž

Willem II - AFC Ajax 2:4

Ajax v souboji s posledním Willemem i přes menší potíže nezaváhal a po výhře 4:2 ztrácí nyní na vedoucí PSV už jen pouhý jeden bod. Domácí nepodali úplně špatný výkon, osmnáct minut před koncem ještě drželi nerozhodný stav. Amsterdamský celek ale poté přesto prokázal svou kvalitu a strnul všechny body na svou stranu.

Za posledních dvanáct let z dvaadvaceti vzájemných utkání Ajax se svým soupeřem prohrál jen jednou jedinkrát. A že tuhle bilanci hodlá pouze vylepšit, prokázal během první čtvrthodiny hned dvakrát. De Jong nejprve prostě zkusil vypálit a jeho střela, na kterou gólman Meul neměl asi úplně nejlepší výhled, zapadla přesně k bližší tyči.

O tři minuty později sám Meul udělal velkou chybu, která ho stála jen další inkasování. Zbytečně se snažil zasahovat do hry na hranici šestnáctky, a protože míč dokázal odkopnout pouze k Hoesenovi, neměl hostující útočník problém zavěsit do prázdné brány, kam se Meul nestačil přemístit. Gólové hody jinak pokračovaly i nadále.

Za dvě minuty se totiž Tilburgu podařilo snížit. Snijders přenechal míč Guijtovi, ten si dokázal udělat prostor pro svou přihrávku, kterou v malém vápně našel Joachima, jenž z bezprostřední blízkosti v pohodě zacílil. Guijt měl prsty i ve druhé brance týmu, když za obranou našel Snijderse a ten pravačkou také přesně zavěsil.

Ajax se ve druhé půli přece jenom o trochu více hnal za vítězstvím než soupeř. Willem II se soustředil hlavně na bránění, aby udržel velice cenný bod. Nakonec se hostům v 72. minutě podařilo navrátit vedení díky přesné hlavičce Moisandera po rohovém kopu a Lukoki po kolmici od de Jonga také přesně zaskóroval.

Autor: Patrik Sandev / eredivisie.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
jáá

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele