základní část, 24. kolo
23.02.2013 19:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - RKC Waalwijk 1:0

Fotbalisté Venla zvládli důležité domácí střetnutí s konkurenčním Waalwijkem a ukázali, že letos by se konečně chtěli po několika letech vyhnout účasti v baráži. Díky těsnému vítězství 1:0 se přehoupli přes hranici dvaceti bodů, a i když v tabulce stále zůstávají na sedmnáctém místě, tak nyní na svého největšího konkurenta z Rody neztrácejí nic a Waalwijk se Zwolle jsou na tom lépe pouze o bod. Naopak loňský nováček si o dost pohoršil.

V jarní části sezóny se mu vůbec nedaří a v šesti kolech vybojoval pouze jeden bod, což musí v boji o záchranu jistě změnit. V tuto chvíli se propadl už na čtrnácté místo tabulky a po nedělní dohrávce na tom může být ještě o příčku hůře. Hosté ale byli v tomto zápase po většinu času lepším týmem a vytvořili si i více vyložených příležitostí, nicméně tu první měli ještě domácí. Po necelé čtvrthodině hry se do ní dostal Türk, avšak brankář Zoet skvělým zákrokem vyrazil míč na rohový kop.

Hosté poprvé zahrozili po dvaceti minutách hry, kdy se k hlavičce zblízka probojoval Jozefoon, jenže necelý metr před brankou hlavičkoval nepochopitelně těsně vedle. Naopak po půl hodině hry na druhé straně se domácí radovali z jediné trefy utkání. Po standardní situaci a několika odrazech ve vápně se nejlépe zorientoval Marcel Seip a hlavou poslal míč na opačnou stranu, než stál Zoet. V 37. minutě pak ale měli domácí dvakrát během jedné minuty štěstí.

Nejprve po střele z dálky od Najaha vyrazil brankář Niki Mäenpää míč na rohový kop a po jeho zahrání skvěle zasáhl i proti hlavičce Liedera. Waalwijk pokračoval v tlaku i po změně stran a blízko brance byl znovu Jozefoon, jenže zblízka Mäenpää nepřekonal a vybojoval jen další rohový kop. Dvacet minut před koncem mohlo Venlo definitivně rozhodnout, ovšem Maguireho střelu na vzdálenější tyč brilantně vyrazil Zoet. V samém závěru znovu úřadoval Mäenpää proti ráně Boukhariho, na druhé straně trefil břevno střídající Van Haaren.

Autor: Viktor Sandev / vvv-venlo.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele