základní část, 9. kolo
21.10.2012 14:30 CET
2 : 3
(2:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - Feyenoord Rotterdam 2:3

Fotbalisté Feyenoordu dokázali otočit výsledek zápasu na půdě podceňovaného Venla a nakonec si připsali velice cenné tři body. Za stavu 0:2 se vrátili do hry ve druhé nastavené minutě prvního poločasu a v druhé minutě druhého dějství dokázali srovnat. Rozdílovou trefu si připsali po necelých dvaceti minutách druhého poločasu. Venlo tak zůstává na posledním místě tabulky se třemi body a stále se hledá, Feyenoord je se sedmnácti body pátý.

Domácí začali stejně dobře jako sobotní outsider z Tilburgu na PSV, který nakonec také prohrál 2:3. Venlo se totiž dostalo do dvoubrankového vedení během tří minut. Nejprve se z přímého volného kopu z pětadvaceti metrů prosadil Oguzhan Türk a krásnou přízemní střelou z pětadvaceti metrů zakončil přesně k tyči. Ve 21. minutě Venlo senzačně navýšilo své vedení, když se Guus Joppen uvolnil na hranici vápna a opět se trefil nechytatelně k tyči.

Feyenoord měl velké štěstí, že dostal v poslední minutě úvodního dějství dárek v podobě pokutového kopu. Ten s přehledem proměnil Lex Immers. Ihned po změně stran hosté ožili a dokázali ihned srovnat stav. Po dlouhém centru do vápna si na míč naběhl Wesley Verhoek a na zadní tyči s přehledem dopravil míč do sítě. Rotterdamský výběr měl poté tlak i nadále, jenže k velké možnosti se dostal až v 64. minutě.

Nicméně ta následně skončila rozhodující trefou. Po krásné kombinaci po zemi si na centr do vápna naběhl Gaziano Pelle a hlavou do pravého růžku rozhodl. Hosté se pak už do další vážnější pozice netlačili a nakonec uhlídali těsný náskok, otřesené Venlo si totiž už nevypracovalo žádnou možnost. V příštím kole narazí na předposlední Bredu a bude to velice důležitý duel z obou stran, Feyenoord se utká s Ajaxem a rozhodně ho též nečeká nic lehkého.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele