základní část, 4. kolo
02.09.2012 16:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

SC Heerenveen - AFC Ajax 2:2

Strhující podívanou nabídli fotbalisté Heerenveenu a Ajaxu všem divákům jejich vzájemného souboje, který nakonec přinesl nerozhodný výsledek 2:2.

Začátek zápasu poměrně nudil, velká změna přišla až po úvodním gólu Thulaniho Serera, jenž se prosadil ve třinácté minutě střelou z hranice vápna. Jihoafrický středopolař byl už o malou chvíli později blízko navýšení vedení svého celku, ovšem tentokrát trefil pouze tyčku Nordfeldtovy brány.

Nevyužití této šance jej mohlo začít pořádně mrzet ve dvacáté minutě, kdy po ruce Alderweirelda zahrával Duričić pokutový kop. Zakončení srbského záložníka bylo však prachbídné, a proto míč skončil vedle tyčky. Vzápětí byl pro změnu vidět Siem de Jong, který orazítkoval břevno domácí brány.

Ofenzivní festival ale pokračoval i nadále, takže o gólové příležitosti rozhodně nebylo nouze. Vytouženého vyrovnání se nakonec Heerenveen dočkal po půlhodině hry, kdy Alfred Finnbogason využil zaváhání gólmana Vermeera a bez problémů zakončil do prázdné brány. Tentýž hráč pak udeřil znovu těsně před přestávkou, to když se prosadil díky zdařilému lobu.

Do druhého poločasu vletěl Ajax jako uragán a výsledkem bylo brzké vyrovnání: Ramon Zomer totálně selhal při bránění Serera, který následně neomylně zakončil. Dvaadvacetiletý hostující středopolař se dnes mohl stát hrdinou svého celku, jenže už zanedlouho fauloval pronikajícího Duričiće a od rozhodčího si pěkně zblízka prohlédl červenou kartu.

I přes početní nevýhodu ale dokázal Ajax se svým soupeřem držet krok a dvanáct minut před koncem byl blízko třetí brance. Nadějnou příležitost Eriksena ovšem zlikvidoval brankář Nordfeldt. Závěr zápasu pak patřil domácímu Heerenveenu, který to zkoušel ze všech možných pozic. Nejblíže vytouženému gólu byl bezpochyby Sven Kums, jenž trefil břevno hostující brány.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

fandim Heerenveenu ale to skonči asi 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

chteli si rict minimalne?

Reagovat
smazaný uživatel

evidentně nechtěl

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Heerenven teď remizoval s Alkmaarem, ale absolutně nevím jako moc zaslouženě, protože sleduju jenom Ajax. Takže mu i fandím a tipuju 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Veselac

řekl bych oblíbený souřeř hostí....tip 2, 1:4

Reagovat
Veselac

a pěkný kurz!

Reagovat
smazaný uživatel

no Heerenveen musi zacat aj body zbierat, su posilneny o Finnbogasona, prisiel aj Marecek ...naopak Ajax len straca , odisiel Vertonghen, Anita, nedavno Theo Janssen, van der Wiel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele