základní část, 20. kolo
27.01.2013 12:30 CET
3 : 2
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - AFC Ajax 3:2

Tak tohle se Ajaxu opravdu nepovedlo. Slavný klub z hlavního města země tulipánů vedl na arnhemské půdě už o dva góly, přesto ale nakonec nevybojoval ani bod. Vitesse se totiž povedl senzační obrat.

Utkání začalo hodně opatrně, i proto první šance přišla až v patnácté minutě, kdy hostující kapitán Siem de Jong obdržel vynikající přihrávku od Moisandera, ale z úhlu vyběhnuvšího brankáře Velthuizena překonat nedokázal. Krátce na to se vyznamenal také Kenneth Vermeer, který byl přinucen likvidovat nepříjemnou střelu Ibarry.

Další moment, zasluhující si zmínku, přišel přesně po půlhodině hry. To se po závaru v pokutovém území Ajaxu dostal k zakončení stoper Jan-Arie van der Heijden a tvrdou ranou z pěti metrů nastřelil rameno Vermeera.

Nedáš, dostaneš. Pravdivost tohoto otřepaného pravidla se potvrdila už o tři minuty později, kdy hosté zaznamenali svou úvodní trefu. Lasse Schöne napřáhl zpoza vápna a jeho tečovaná střela doskákala až do arnhemské svatyně - 0:1.

Do druhé půle sice Vitesse vstoupilo aktivně, přesto ale trvalo dlouho, než vymyslelo něco kloudného. Jako první se ve stoprocentní příležitosti ocitl Jonathan Reis, jenž postupoval sám na Vermeera, ovšem ideální moment pro zakončení prováhal a nakonec nechal pouze vyniknout hostujícího gólmana.

Ačkoli hrál Ajax po změně stran hodně opatrně, v průběhu 64. minuty dokázal své vedení navýšit na rozdíl dvou branek. Z pětadvaceti metrů napřáhl Christian Poulsen a svou nádhernou střelu, kterou ještě tečoval Christian Eriksen, uklidil přesně k pravé tyči - 0:2.

Vitesse na trefu amsterdamského celku okamžitě zareagovalo. Theo Janssen využil nedůsledného bránění Veltmana a bezmocného Vermeera ukázkově přeloboval - 1:2. Vstřelený gól domácí fotbalisty neuvěřitelně nakopnul, také z toho důvodu se už za jedenáct minut měnilo skóre znovu. Obránce Patrick van Aanholt se prohnal po levé straně do pokutového území Ajaxu a mezi nohama Vermeera procedil míč do sítě - 2:2.

Svěřenci kouče Ruttena se ale s nerozhodným stavem nespokojili a zásluhou Renata Ibarry nakonec dokonali senzační obrat, díky kterému zůstávají i nadále v boji o titul.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zase ten prokletej čas 12:30 Ale 3 body uhrát musíme

Reagovat
smazaný uživatel

tak odplata musi byt, navyse Vitesse bez Bonyho, Ajax s rozbehnutym Fischerom , no len ten cas je proti ....tak snad 1:3

Reagovat
ryzskej

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

slušný obrat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele