základní část, 1. kolo
11.08.2012 18:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

RKC Waalwijk - PSV Eindhoven 3:2

Tak takhle si start nové sezóny fotbalisté Eindhovenu určitě ani zdaleka nepředstavovali! Na půdě Waalwijku měli podle plánů potvrdit dobrý výkon z nizozemského superpoháru a vybojovat tři body, jenže nakonec to dopadlo úplně jinak. PSV odjíždí domů s nečekanou porážkou 2:3.

Waalwijk mohl svého favorizovaného soupeře zaskočit už po šesti minutách hry, to by ale nesměl ve vyložené šanci selhat Braber, jehož bravurně vychytal gólman Tytoň. Vzápětí se naopak potvrdilo otřepané pravidlo "nedáš-dostaneš": po hrubce Drosta se ujal míče Jermain Lens, našel si ideální střeleckou pozici a neomylně zakončil - 0:1.

Vedení ovšem PSV vydrželo pouhé čtyři minuty. Poté si totiž zkušený obránce Wilfried Bouma nešťastně srazil míč do vlastní brány, čímž dovolil Waalwijku znovu srovnat krok - 1:1. Zbytek prvního poločasu jednoznačně ovládli hostující fotbalisté, kteří kontrolovali míč a také hrozili: Willems ale nastřelil pouze boční síť, Mertensův přízemní pokus pro změnu lapil pozorný Zoet.

Před přestávkou pak inkasoval Eindhoven hodně nepříjemný direkt, jelikož nevýrazný Waalwijk vstřelil z ojedinělého útoku svůj druhý gól. O ten se postaral záložník Rodney Sneijder, ke kterému se odrazila sražená střela Jozefzoona a odchovanec Ajaxu s přehledem uklidil míč do sítě - 2:1.

Po obrátce následovalo trápení PSV. Hosté možná měli mírnou převahu nad svým protivníkem, jenže směrem dopředu byl jejich výkon naprosto bezzubý. Po osmi minutách hry navíc přišel třetí gól Waalwijku, který díky nechytatelné ráně pod břevno zaznamenal opět Rodney Sneijder.

Eindhoven se i nadále spíše hledal, přesto osmnáct minut před koncem základní hrací doby dokázal snížit. Memphis Depay odcentroval od postranní čáry, v pokutovém území se dostal k hlavičce Tim Matavž a míč uklidil nechytatelně pod břevno - 3:2. Svěřenci kouče Advocaata pochopitelně toužili po vyrovnání, vytoužený třetí gól už ale nevstřelili. Nepomohlo jim ani vyloučení Guye Ramose z 84. minuty.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
paver

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

0:7

Reagovat
Stiksxx

Až takhle na záčátek sezony?

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku jsem to hecnul

Reagovat
Stiksxx

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
jáá

tak co mi povíte na výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

PSV nic moc ne ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele