základní část, 9. kolo
21.10.2012 16:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

RKC Waalwijk - PEC Zwolle 1:2

Fotbalisté Zwolle udělali velice důležitý krok ke zlepšeným výsledkům a nakonec vybojovali na půdě Waalwijku všechny tři body. Díky rychlé vedoucí trefě se uklidnili a po hodině hry přidali další branku, na kterou domácí odpověděli pouze snížením v samém závěru utkání. Waalwijk tak pokračuje v bídných výkonech a po skvělém úvodu mu lehce ujíždí vlak, nyní se propadl z deseti body až na dvanáctou příčku. Zwolle je s osmi body patnácté.

Hosté šli do vedení v 5. minutě, kdy se ke střele dostal Fred Benson. Ten se ve vápně ocitl z ničeho nic. Napoprvé sice gólmana Zoeta nepřekonal, s dorážkou však neměl žádný problém. Waalwijk byl poté mírně lepším celkem a měl i několik šancí, divácky byl duel velice zajímavý. Hosty však po celou dobu držel brankář Diederik Boer, který zlikvidoval několik tutovek. Ovšem Zwolle rozhodlo v 62. minutě.

Krásný průnik do vápna předvedl aktivní Benson, který chytrým dloubákem přehodil Bensona a míč ještě těsně před čárou dokázal snadno tečovat Ronnie Renies. Waalwijk poté přidal a v závěrečné dvacetiminutovce musel několikrát zasahovat famózní Boer. Ten už ale neměl na akci z 88. minuty, kdy po několika odražených míčích a zmatcích v obraně hostů získal míč Teddy Chevalier a tvrdou střelou propálil vše před sebou.

Jenže domácím ve zbývajícím průběhu už nezbyl čas a Zwolle si připsalo velice cenné vítězství, jeho forma tak zápas od zápasu stoupá. V příštím kole se jí pokusí zužitkovat v duelu se silným Eindhovenem, Waalwijk se pokusí prolomit smůlu v souboji s vedoucím celkem tabulky z Twente.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele