základní část, 27. kolo
16.03.2013 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - RKC Waalwijk 2:0

PSV zvládlo svou roli favorita a splnilo povinnost, když vyhrálo na domácí půdě proti Waalwijku 2:0.

Utkání začalo přesně tak, jak se očekávalo. PSV hned od úvodních minut převzalo nad zápasem kontrolu a chtělo co nejdříve rozhodnout. A první gólový krok také udělalo hodně rychle. Běžela teprve 6. minuta, když domácí celek získal výhodu pokutového kopu. K tomu se postavil ve formě hrající Mertens a nekompromisní ranou poslal PSV do vedení.

Domácí tlačili a na jejich hře šlo vidět, že chtějí rozhodnout již během prvního poločasu. Ve 27. minutě se do výborné šance dostal Matavž. Jeho střela však letěla mimo. O pár minut později ve skrumáži těl likvidoval dvě velké šance brankář hostů Zoet a PSV nadále stupňovalo svůj tlak.

První poločas RKC ubránilo s jednobrankovým mankem a domácí tak museli zbrojit i v poločase číslo dvě. Do toho však vstoupili lépe hosté, kteří si vypracovali velkou šanci v 66. minutě. V té však parádně zasáhl bránící hráč PSV a snášející se míč do prázdné branky odhlavičkoval do bezpečí.

O pouhé tři minuty později již bylo rozhodnuto. Běžela 69. minuta a u míče se objevil Wijnaldum. Prošel skrze obranu a krásnou technickou střelou přehodil padajícího Zoeta. PSV vedlo již o dvě branky a RKC přestalo klást sebemenší odpor. Domácí poté zvolnili a šetřili síly na další utkání. Duel se tak v klidu dohrál až do konce za stavu 2:0.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 uz treba konecne spravit vysledok co bude vzbudzovat respekt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele