základní část, 19. kolo
18.01.2013 20:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Překvapení na úvod: PSV podlehlo doma Zwolle!

Eindhoven znovu potvrdil nestálost svých výkonů. Zápas se Zwolle měl být jednoznačnou záležitostí, jenže nakonec dopadlo vše úplně jinak. Parta okolo kapitána Marka van Bommela nečekaně padla 1:3!

První poločas dnes domácím fotbalistům ani v nejmenším nevyšel. Od samotného počátku se PSV proti houževnatě hrajícímu protivníkovi prosazovalo jen hodně ztěžka, v průběhu pětadvacáté minuty pak navíc nečekaně inkasovalo: od Marcela se míč odrazil k špatně střeženému Fredu Bensonovi, který už neměl s překonáním Watermana větší problémy.

Eindhoven se dokázal vzpamatovat až v závěrečné patnáctiminutovce, kdy hrozil především Jeremain Lens. V prvním případě ale domácí útočník netrefil ideálně míč a pálil vedle, o pár minut později jej naopak vychytal pozorný Boer. Vytouženého vyrovnání se tak nakonec PSV dočkalo až těsně před přestávkou. To Mertens svým centrem našel volného Tima Matavže, jenž na malém vápně usměrnil míč do sítě.

Do druhého dějství vstoupili domácí hodně pasivně a velmi brzy na to doplatili. Gravenbeekův centr od pravé lajny propadl až k úplně volnému Bensonovi, který měl dostatek prostoru i času k zakončení a patřičně toho využil.

Eindhoven mohl už po pěti minutách vyrovnat, jenže zcela nepochopitelně neuspěl hned při třech stoprocentních šancích v řadě: s hlavičkou i následnou dorážkou Mertense si poradil Boer, Lens pro změnu zakončoval vedle. Neproměnění těchto příležitostí začalo PSV pořádně mrzet až v 63. minutě, kdy si Wiljan Pluim naskočil na rohový kop Achenteha a brankáře Watermana ukázkově přehodil.

Zdálo se, že svěřenci kouče Advocaata padli na samotné dno, ovšem to byl omyl. Už o malou chvíli později zajel Pieters tvrdě do Bensona a po zásluze viděl okamžitě červenou kartu. Své vyloučení levonohý zadák PSV neunesl a při odchodu do kabin působil jako smyslů zbavený - jeho frustrace dosáhla dokonce takové úrovně, že v útrobách stadiónu neváhal rozbít sklo ve dveřích.

Své vedení si už následně Zwolle pohlídalo a zaznamenalo tak hodně nečekanou, avšak nesmírně cennou výhru v poměru 3:1.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

Holandskú ligu nesledujem, ale ako pozerám na tabuľku a na kurz ... Čo sa do do pekla stalo s PSV? Veď 2/3 roku tomu valcovali, aj v Európe ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele