základní část, 6. kolo
23.09.2012 16:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Feyenoord Rotterdam 3:0

Fotbalisté PSV díky skvělé závěrečné půlhodině zvládli domácí duel s konkurenčním Feyenoordem a díky zaváhání ostatních konkurentů se dostali na čtvrté místo v tabulce jen o skóre za Ajax. PSV má na kontě dvanáct bodů a o dva body přeskočilo Feyenoord, který klesl na šesté místo. Kanonádu domácích odstartoval krátce po hodině hry Toivonen a o konce zápasu ještě zvýšili náskok PSV Georgino Wijnaldum a Luciano Narsingh.

Domácí byli v prvním poločase mírně aktivnějším celkem a rozhodně měli blíže ke vstřelené brance, ovšem jeho tradiční střelci selhali.Eindhoven mohl jí do vedení již ve druhé minutě, avšak po kombinaci Hutchinsona s Narsinghem pálil těsně vedle Derijck. PSV tlačilo dál a těsně vedle pálil Marcelo, následně nebyl přesný Narsingh a ihned na to spálil největší možnost Toivonen. Jeho pokus z pětadvaceti metrů jen o centimetry minul horní růžek.

V samém závěru se zjevil před gólmanem Lamprouem Hutchinson, avšak na skvěle postaveného gólmana si nepřišel. Domácí pokračovali v tlaku i dvě minuty po přestávce a po kolmici Toivonena pálil ke vzdálenější tyči Lens, jenže nepřesně. Poté po krásné přihrávce Narsingha měl před sebou prázdnou branku znovu Lens, na poslední chvíli ho ale od míče ozbrojil obránce Kongolo. PSV se ale nakonec dočkalo v 63. minutě.

Po nespočtu odražených balónů se míč dostal až k Toivonenovi a ten ranou z hranice vápna zamířil přesně do šibenice, tlak domácích tak nakonec přinesl své ovoce. Od této chvíle se rozjel domácí gólostroj, PSV totiž vsítilo tři branky během deseti minut. V 73. minutě napodobil Toivonena Wijnaldum, který si perfektně naskočil na centr Mertense a hlavou bez větších potíží překonal gólman Lamproua.

Za další čtyři minuty bylo definitivně rozhodnuto, když po tvrdě střele Lense skvěle vyrazil Lamprou a následně perfektním lobem pokořil domácího gólmana Narsingh. Od této chvíle se utkání už pouze dohrávalo a žádná větší šance k vidění nebyla, Feyenoord si tak bude určitě sypat popel na hlavu za závěrečnou půlhodinu, předtím se totiž na Phillips Stadium držel statečně.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele