základní část, 21. kolo
02.02.2013 20:45 CET
7 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - ADO Den Haag 7:0

PSV potvrdilo roli favorita a zároveň nejlépe střílejícího mužstva Eredivisie, když v domácím utkání rozprášilo Den Haag vysoko 7:0!

Domácí Eindhoven vlétl do utkání jako jasný favorit. Kombinace střídala kombinaci a PSV hravě přecházelo do útoku. Na branku se dlouho nečekalo. Svítila teprve 9. minuta, když se po perfektní kombinaci ve výborné pozici objevil Wijnaldum. PSV si poté s Den Haagem jen hrálo. Na další branku si tak rozmazlení fanoušci eindhovenského celku museli počkat až do druhého poločasu. Psala se 57. minuta a po Lensově centru vznikl v pokutovém území zmatek. Brankář Coutinho neudržel míč, který se poté odrazil od bránícího Supusepi do branky. Vlastní branka tak poslala domácí do dvoubrankového vedení.

Den Haag se poté už jen vezl. O pouhých sedm minut později se totiž k přímému kopu postavil Mertens. Ten se nad ničím nerozpakoval a poslal míč přímo na hostující branku. Coutinho mezi třemi tyčemi neměl šanci - 3:0. Uběhly pouhé dvě minuty a PSV dalo výsledku exhibiční formát. V 66. minutě se po další ukázkové kombinaci uvolnil domácí rychlík Lens. Ten v bezprostřední blízkosti neměl problém se zakončením a svýšil an rozdíl čtyř branek.

Den Haag rezignoval a utkání se spíše dohrávalo. Domácí však rádi vylepšují statistiky, a tak se do svého soupeře opět zakousli. Deset minut před koncem se do míče opřel Mertens a parádní ranou změnil číslici na domácí straně na číslo pět. O pouhých pět minut později dostal až moc volného místa a času v pokutovém území hostí domácí Locadia. Ten se jen obtočil kolem bránícího hráče a šikovnou střelou přidal další branku.

Diváci šíleli, PSV bylo v laufu a Den Haag na kolenou. Rozdíl šest branek však ani nyní nebyl definitivní. S nastaveným časem se k míči dostal aktivní Wijnaldum. Natáhl ke střele a ta následně zapadla přímo za záda brankáře hostů. PSV tak rozprášilo ADO vysoko 7:0!

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele