základní část, 29. kolo
06.04.2013 19:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

PEC Zwolle - RKC Waalwijk 1:1

Ani tento souboj nijak výrazně nerozřešil tajenku záchrany v letošním ročníku Eredivisie a oba dva celky po remíze 1:1 jsou stále v ohrožení. Po velmi vyrovnaném zápase mají Waalwijk i Zwolle na kontě 30 bodů a vzdálili se Rodě na rozdíl čtyř bodů, to ovšem stále není pět kol před koncem dostatečný náskok. Waalwijk se díky nerozhodnému výsledku zatím udržel na třináctém místě, Zwolle minimálně do neděle poskočilo na čtrnáctou příčku.

Utkání bylo zajímavé především v prvním poločase, kde diváci viděli obě branky utkání a poté se velké příležitosti urodily až v závěrečné desetiminutovce. Do vedení se dostali hosté už v 7. minutě po první vážnější příležitosti a měli i trochu štěstí. Po centru Arda van Peppena byla střela Mart Liedera zablokována, ovšem míč se dostal k Florianu Jozefzoonovi, který nadvakrát nakonec překonal ranou pod břevno brankáře Diedeirka Boera.

Hosté mohli navýšit náskok o dvě minuty později a opět byl u toho Jozefzoon. Ten obelstil ofsajdovou past a střílel směrem na Boera, nicméně domácí strážce si tentokráte poradil. Zwolle ale dokázalo srovnat také po své první nebezpečnější situaci. Po přihrávce Denniho Avdiće na levou stranu si míč do středu hřiště posunul Youness Mokhtar, a i když si brankář Jeroen Zoet na míč sáhl, tak ten stejně skončil u pravé tyče - 1:1.

Poté se hra výrazně uklidnila a tempo hry se snížilo, teprve v závěrečné desetiminutovce přidal především domácí celek. Nejprve po centru Mokhtara neprostřelil brankáře Zoeta střídající Fred Benson a z následné dorážky přestřelil branku Avdić. Benson pobyl na hřišti jen tři minuty a ihned na to mohl znovu rozhodnout, jenže van Peppen mu na poslední chvíli vypíchl balón z kopačky a skóre zápasu se tak již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / rkcwaalwijk.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

RKC 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele