základní část, 23. kolo
17.02.2013 14:30 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

PEC Zwolle - Feyenoord Rotterdam 3:2

Fotbalisté Zwolle v pátém jarním kole opět dokázali porazit velkého favorita a v současnosti obrali už tři výběry z nejlepší čtyřky současného ročníku Eredivisie. Díky tomu se opět dostali ze záchranářských pozic a poskočili na patnácté místo o bod před Rodu. Feyenoord má stále o více jak dvacet bodů více než jeho nedělní soupeř a propadl se na čtvrté místo prozatím o skóre za Twente i Ajax.

Domácí celek totiž šel do dvoubrankového vedení během sedmi minut a měl skvělý vstup do hry, ovšem po půlhodině hry bylo během jedné minuty srovnáno. V druhém dějství měli sice hosté menší tlak a o něco výraznější šance, nicméně z vítězné branky se nakonec radovali domácí čtvrthodiny před koncem utkání. Ústřední postavou utkání se stal útočník hostů Graziano Pellé, který sice vsítil tři branky, jednou ale zamířil do vlastní sítě.

Jeho nešťastný moment se zrodil hned ve 2. minutě, kdy po rohovém kopu vložil do trajektorie míče stehno a míč k jeho údivu zapadl za bezmocného brankáře Erwina Muldera. O pět minut později zasadilo Zwolle další šok favorizovaným svěřencům kouče Ronalda Koemana. Po krásné kolmici na pravou stranu od Slota se k míči dostal Darryl Lachman a z mírného úhlu našel mezírku pod brankářem Mulderem - 2:0.

Ovšem Feyenoord se nevzdal a ve 25. minutě poprvé výrazněji zahrozil, i když po centru Vilheny netrefil odkrytou branku z hranice vápna Verhoek. Nicméně o osm minut později již rotterdamský výběr srovnal. Po práci Immerse a Janmaata se míč odrazil od Lachmana a parádní nůžky poté vystřihl Pellé, který vstřelil opravdu neuvěřitelný gól. Ihned na to navíc neuběhla ani minuta a po rohovém kopu Clasieho se nikým nehlídaný prosadil hlavou znovu Pellé - 2:2.

Ihned po přestávce vychytal domácí brankář Boer benjamínka Vilhenu, na druhé straně vyrazil Mulder reflexivně míč na roh po ráně Denniho Avdiče. Dvacet minut před koncem netrefil Pellé hlavou odkrytou branku, proto hosty na druhé straně potrestal Avdič. Po rohovém kopu a velké chybě Muldera stál na zadní tyči a pohodlně dorážel do odkryté branky. V závěru mohli hosté srovnat, jenže Pellé hlavičkoval slabě a dvakrát spálil tutovku Immers, proto už ke změně výsledku nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele