základní část, 34. kolo
12.05.2013 14:30 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

PEC Zwolle - ADO Den Haag 4:2

Kdyby Haag dokázal na půdě Zwolle zvítězit, mohl se probojovat mezi osmičku nejlepších a utkat se o poslední volné místo v Evropské lize. Nabídnuté příležitosti ale nevyužil a po porážce 2:4 končí v letošním ročníku na devátém místě.

Vstup do utkání hostům vůbec nevyšel. Z prvních šancí sice Zwolle udeřit nedokázalo, v 19. minutě se už ale mohlo radovat. Střelu Mokhatara vyrazil Coutinho pouze k Bensonovi, který doklepl míč do sítě. Ve zbytku první půle bylo k vidění několik šancí na obou stranách, žádná z nich ovšem neskončila brankou. Další gól proto přišel až v průběhu 55. minuty, kdy aktivní Benson využil centru Mokhtara a krásnou střelou do šibenice nedal Coutinhovi šanci. Zwolle rázem vedlo o dvě branky, a když o malou chvíli později viděl hostující Vicento červenou kartu, snad nikdo na stadiónu nepochyboval o vítězi. Haag se ovšem dokázal zmátořit a zásluhou Kolka velmi brzy snížil znovu na rozdíl jediné branky.

Naděje Stejinovy party ale měla jepičí život. Pouhé dvě minuty po snížení se do míče opřel Mustafa Saymak a krásnou střelou pod břevno zvýšil náskok Zwolle na 3:1. Hosté se ani v deseti lidech nevzdali a výsledkem jejich snažení byl druhý gól, který si připsal pět minut před koncem Rydell Poepon. Poslední slovo ale mělo Zwolle, konkrétně Youness Mokhtar, který byl za svůj vydařený výkon odměněn trefou na konečných 4:2.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele