základní část, 2. kolo
19.08.2012 16:30 CET
1 : 6
(0:4)

Reportáž

NEC Nijmegen - AFC Ajax 1:6

Očekával se vyrovnaný souboj, ovšem Ajax nakonec udělal z dnešního zápasu jednoznačnou podívanou. O svém vysokém vítězství 6:1 rozhodl z velké části už v úvodní dvacetiminutovce, kdy vstřelil hned polovinu svých gólů.

Vstup do zápasu ale každopádně vyšel lépe domácí fotbalistům, kteří mohli jít už po třech minutách do vedení. To by však Geert-Arend Roorda musel hlavičkovat o něco přesněji. I proto se nakonec z úvodní trefy radovali hosté, konkrétně Jody Lukoki, jenž dostal dostatek prostoru i času, v šestnáctce Nijmegenu si našel ideální střeleckou pozici a neomylně zakončil.

Hned vzápětí přišel druhý úder Ajaxu: Christian Eriksen vyhrál souboj s obráncem, obešel gólmana Babose a balón poslal do prázdné brány. Další slabší chvilku si domácí defenzíva vybrala přesně ve dvacáté minutě, kdy úplně zapomněla na Tobiase Sanu, ten si s menšími problémy zpracoval míč a následně vyběhnuvšího Babose přeloboval.

Třetí gól zlomil jakýkoliv odpor Nijmegenu; ve zbytku první půle hosté jednoznačně kralovali. V průběhu sedmatřicáté minuty pak navíc znovu navýšili své vedení. Z dálky se prosadil zkušený Theo Janssen.

Po obrátce se sice dokázal NEC alespoň částečně zmátořit, přesto znovu brzy inkasoval. Nutno ovšem dodat, že se jednalo o hodně smolnou branku, jelikož Bram Nuytinck při odkopu trefil nohu Siema de Jonga, od kterého se míč dokutálel až do brány.

Domácí hráči si vzápětí vypracovali dvě nadějné příležitosti, gólu se ale dočkali až v třiašedesáté minutě, kdy se po závaru uvnitř pokutového území prosadil Nuytinck. V závěrečných minutách se už ani jeden tým nikam nehnal, takže předváděná hra diváky asi příliš nebavila. Sedm minut před koncem přesto přišel šestý gól Ajaxu: de Jong našel úplně volného Sanu, který v poklidu zakončil do prázdné brány.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

tesne 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax neceka lehky zapas... oba tymy skoruji

Reagovat
smazaný uživatel

ano skórovali oba týmy, ale to skóre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc ajax

tak ano! ale NEC totálne zhorelo!!

Reagovat
smazaný uživatel

i kdyz ma Nijmegen letos pomerne silny tym, tak na Ajax proste neumi

Reagovat
jáá

paráda lukoki a Sana se mi začínaj líbit

Reagovat
smazaný uživatel

ono to půjde, né že né

Reagovat
jáá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele