základní část, 31. kolo
20.04.2013 19:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 4:0

Fotbalisté Heracles zvládli na jedničku utkání s konkurenčním Waalwijkem a vzhledem k prohře Rody se tak definitivně zachránili v nejvyšší soutěži. V tuto chvíli mají na kontě sedmatřicet bodů a posunuli se na deváté místo o skóre za Nijmegen. Waalwijk si opět přidělal vrásky, nicméně jemu se prohra Rody Kerkrade náramně hodí a RKC tak prozatím zůstává s jednatřiceti body stále na patnácté příčce Eredivisie se čtyřbodovým odstupem.

Domácí byli po celý zápas aktivnější a měli i více šancí. Úvodní branku vstřelili z pokutového kopu na konci úvodního dějství a o svém vítězství rozhodli v polovině druhého poločasu, kde skórovali hned dvakrát. Do vedení se Almelo mohlo dostat po dvaceti minutách hry, kdy se po krásném sólu dostal Geoffrey Castillion až před brankáře Zoeta, ten však jeho pokus brilantně vykopl nohou do bezpečí.

Ovšem do další možnosti se dostali hosté po velké hrubce obrany Almela. K míči se dostal Boukhari a jeho ránu dokázal vyrazit skvělý brankář Pasveer. Jeden z rozhodujících momentů utkání byl k vidění ve 41. minutě. Dragan Paljic byl faulován přesně na čáře pokutového území a sudí nařídil pokutový kop, který s přehledem střelou k tyči proměnil Kwame Quansah. V závěru poločasu mohl na druhé straně srovnat Mart Lieder, avšak jeho pokus byl sražen na roh.

Po změně stran se hosté houževnatě snažili srovnat a ve velké šanci byl Duits, jenže osamocen ve vápně minul míč před poloprázdnou branku. Heracles přidalo druhou branku v 65. minutě a definitivně se uklidnilo. Po krásné přihrávce Brunse do středu vápna pohotově zakončil k tyči Marko Vejinovič. Následně definitivně rozhodl Everton, který dvacet minut před koncem využil krásného centru Vejinoviče a po náběhu z druhé vlny propálil vše před sebou.

Hosté zahrozili střeleckými pokusy Jozefzoona a Chevaliera, avšak brankář Pasveer svůj celek dokázal podržet. Pět minut před koncem přidal Waalwijku čtvrtý hřebíček do rakve znovu Everton, který skóroval podruhé v utkání. Po přihrávce na hranici vápna vypálil nezištně a jeho technický pokus zapadl přímo do horního rohu - 4:0.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

dvojka

Reagovat
smazaný uživatel

domaci musia zabrat a na umelke vyhraju 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele