základní část, 3. kolo
26.08.2012 14:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam 1:2

Fotbalisté Feyenoordu měli v zápase s pražskou Spartou štěstí a jen tak tak uhráli remízu 2:2, ovšem v lize si spravili chuť. Díky tomu si připsali druhou výhru v sezóně a se sedmi body jsou na pátém místě tabulky. Navíc to byly velmi cenné body, na půdě Heraclesu se totiž nevyhrává příliš často. Almelo tak v sezóně ze dvou zápasů před vlastními diváky ještě nevyhrálo. Kvůli tomu se nachází na čtrnáctém místě tabulky se ziskem jednoho jediného bodu.

Hostům se povedl začátek úvodního dějství a jeho konec, v druhém už ale na tom byli hůře. Domácí snížili, jenže zkušený výběr pod vedením kouče Ronalda Koemana už těsný náskok udržel. Feyenoord se dostal do vedení už ve čtvrté minutě. Hned v úvodu měl tlak a po dlouhém centru skóroval přesně k tyči Daryl Janmaat. V dalším průběhu se hra srovnala a hrálo se bez větších šancí, v závěru pak hosté z ničeho nic zvýšili své vedení.

Po krásné kombinaci po zemi se k míči dostal Lex Immers a přesnou přízemní střelou překonal gólmana Remka Paasvera podruhé. Domácí však nehodili flintu do žita a hned na začátku druhého poločasu bylo sníženo. Lerin Duarte se postavil k přímému volnému kopu z více jak dvaceti metrů a zamířil přesně do horního rohu. Jenže od této chvíle se Hearcles nemohl propracovat k další šanci. Byl sice lepší a měl mírný tlak, to ovšem nestačilo.

Deset minut před koncem mohli domácí srovnat, po hezkém centru hlavičkoval dobře Rientsra a brankář Mulder musel předvést dobrý zákrok. Feyenoord až do konce zápasu kvalitně bránil a snažil se hrozit z rychlých protiútoků, nicméně okénka v obraně domácích příliš nevznikala. Ovšem Heracels si nevytvořil nějaký velký tlak a k brance soupeře se příliš často nedostal, Mulder už v podstatě neměl žádnou práci.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord nenasadí nejsilnější možnou sestavu kvůli EL. Přesto vyhraje

tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele