základní část, 24. kolo
24.02.2013 12:30 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 2:1

Senzační zápas zažili příznivci Feyenoordu Rotterdam, který na domácí půdě dokázal přehrát lídra tabulky PSV Eindhoven těsně 2:1.

Utkání začalo přesně podle předpokladů. PSV se hned od prvních minut chopilo iniciativy a snažilo se vstřelit první branku. Po 15 minutách hry přišla také první větší šance. Míče se zmocnil Lens a na hranici pokutového území skvělou přihrávkou našel Matavže. Ten rychlou ranou hodně vylekal domácího brankáře. Mulder se však vyznamenal a parádním zákrokem míč vyrazil.

PSV diktovalo tempo hry a ve 34. minutě přišla zasloužená odměna. Aktivní Lens obral o míč Clasieho a nabral ihned směr domácí branka. Jeho následná přihrávka na rozeběhnutého Matavže měla za následek samostatný únik. Matavž ještě nesobecky sám před Mulderem našel opět Lense, který se zakončením do odkryté branky neměl problém.

První poločas patřil hostům, úvod druhé půle zase domácím. Při ponechané výhodě se k míči dostal domácí Clasie. Ten napravil své zaváhání v prvním poločase a předal skvělou přihrávkou míč Schakenovi. Ten již nezaváhal a přesnou ranou srovnal.

Rotterdamský celek byl na koni. O šest minut později se k výborné šanci dostal Immers. Jeho rána však skončila pouze v náruči hostujícího brankáře. Na řadu tak přišla 68. minuta, ve které domácí skoro zbourali stadion. Ze strany přišel nízký centr do pokutového území, k tomu se dostal Mathijsen a lehkou tečí přiťukl Pellému. Ten si míč zpracoval a přesnou ranou otočil stav utkání ve prospěch domácího Feyenoordu.

PSV bylo opařené a Feyenoord diktoval tempo hry. Zbývajících dvacet minut už nedokázali hosté nic vymyslet, a tak si domácí zaslouženě užili vítězství 2:1.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

doufam že to bude nějaka přestřelka 2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele