základní část, 27. kolo
17.03.2013 14:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Utrecht 2:1

Fotbalisté Feyenoordu stále potvrzují velice dobrou formu v letošním ročníku a po vítězství nad konkurenčním Utrechtem udrželi přímý kontakt s čelem tabulky. V tuto chvíli jsou na třetím místě tabulky pouze o skóre za PSV a o bod za vedoucím Ajaxem. Hosté předvedli vcelku solidní výkon a za těsnou prohru se nemusejí stydět, prozatímní šesté místo s pětačtyřiceti body je určitě velký úspěch.

Domácí se dostali do vedení zásluhou tradičního střelce Pellého už po půl hodině hry. Hostům se podařilo vyrovnat po necelé hodině. Jenže svěřenci Ronalda Koemana bleskově odpověděli a těsný náskok si už pohlídali. V úvodu se hrálo celkem aktivně a velmi rychle, první šanci si vytvořili hosté. Ránu Mulengy dokázal s přehledem zkrotit Mulder, na druhé straně po centru Clasieho sebral Ruiter míč z hlavy nabíhajícímu Pellému.

Krátce po odehrané čtvrthodině se do zakončení dostal z úhlu de Vrij a jen těsně minul horní roh hostující svatyně. Nicméně do konce poločasu se zrodila ještě jedna vážnější možnost, ze které dali domácí vedoucí branku. Po krásné kolmici na hranici vápna udělal Pellé efektivní kličku a poslal míč ke vzdálenější tyči mimo dosah brankáře Ruitera.

Deset minut po přestávce mohl navýšit skóre Immers, po rohovém kopu mířil zcela osamocen z voleje těsně nad. Houževnatý Utrecht se dočkal v 59. minutě, kdy si de Vrij nevšiml nabíhajícího Cedrica van der Guna a ten ho obral o míč jako o lízátko, s následnou střelou nemohl překvapený Mulder nic dělat. O dvě minuty později ale Feyenoord rozhodl, když po kolmici Boëtiuse unikl ve vápně Daryl Janmaat a křižnou střelou pokořil Muldera - 2:1.

Do konce zápasu byli nebezpečnější domácí a vytvořili si ještě dvě velké šance. Ránu Boëtiuse dokázal skvěle vyrazit brankář De Ruiter nad břevno a následně střílel Pellé o pár decimetrů vedle levé tyče. Utrecht se na žádný odpor již nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele