základní část, 10. kolo
28.10.2012 12:30 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - AFC Ajax 2:2

Velmi zajímavé utkání bylo k vidění v Rotterdamu. Přijíždějící mistr Ajax věřil, že proti Feyenoordu dokáže zvítězit, avšak domácí zvládli závěr utkání a díky brance z 90. minuty skončil duel remízou 2:2.

Utkání začalo opatrně, ale netrvalo dlouho a hostující celek převzal otěže utkání. První velká šance přišla ve 12. minutě a hned byla branková. Parádní střelou se blýskl Eriksen. Ten dostal skvělou přihrávku od Babela, prodral se mezi Janmaatem a de Vrijem a tvrdou ranou nedal domácímu brankáři žádnou šanci.

Domácí však nepadli do kolem a začali ihned dotahovat. Jejich aktivita přinesla ovoce ve 23. minutě. V té Verhoek nacentroval na Immerse, který však nedokázal míč trefit. Naštěstí pro Feyenoord se míč dostal k Boetiusovi, který neměl se zakončením do prázdné branky žádný problém.

Poločas přinesl dvě branky, po jedné na každé straně, a čekalo se, kdo bude tím týmem, který bude chtít zápas rozhodnout. Druhý poločas začal a hostující celek se rozhodl, že to bude právě on, kdo si odveze tři body. Běžela teprve 48. minuta a s ní přišel na řadu volný přímý kop. K tomu se postavil Eriksen a šikovným centrem našel De Jonga, který lehkou tečí sklepl míč za záda domácího brankáře.

Ajax si své vedení dlouho bránil, avšak přišla 75. minuta a s ní klíčový moment. Niklas Moisander fauloval Pelleho a viděl za svůj zákrok již druhou žlutou kartu. Následná červená jej poslala do sprch a domácí Feyenoord tak získal výhodu početní převahy.

Feyenoord tlačil Ajax do kouta jak jen mohl, avšak obrana mistra Nizozemska fungovala bezchybně. Přišla však 90. minuta a s ní nádherná fotbalová lahůdka v podání Pelleho. Ten si skvěle zastavil míč, druhým dotekem si jej předkopl, z otočky vystřelil horní roh hostující branky a stanovil tak konečné skóre 2:2.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Zajda

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
afc ajax

no vyzerá to zaujímavo 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas s tipem 1:2, ještě bych čekala 2:0 pro ajax a cokoli jiného už by mě spíš překvapovalo...

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

remiza....1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord bez Schakena a Ajax nalavo s Blindom, zaujimave ...remiza, vyhra Ajaxu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele