základní část, 28. kolo
30.03.2013 19:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Utrecht - VVV Venlo 2:1

Utrecht potvrdil roli favorita a na domácí půdě si poradil s Venlem těsně 2:1.

Domácí šli do utkání s jasným cílem zvítězit. Tento cíl začali ke spokojenosti trenéra, vedení i fanoušků velmi brzy plnit. Běžela teprve 6. minuta, když získali výhodu rohového kopu. Na centrovaný míč si nejvýše naskočil Kali a jeho hlavička orazítkovala břevno. Celou situaci však pečlivě sledoval Duplan a našel si odražený míč. Jeho následná střela znamenala brzké vedení.

Utrecht ovšem neusnul na vavřínech a i přes brzkou branku stále útočil. Uběhlo tak pouhých deset minut a domácímu celku bylo ještě veseleji. V 16. minutě se totiž hostující obrana dopustila fatální chyby a De Kogel toho dokázal bravurně využít, když pohotovou střelou zvýšil na 2:0.

Utkání se poté dost uklidnilo. Utrecht si bránil své vedení a Venlo dlouho nekladlo výraznější odpor. Až do 37. minuty se nedělo prakticky nic. Poté však přišel parádní centr Turka, na který si naběhl Cullen. Jeho následnou střelu sice Ruiter perfektně zneškodnil, k míči se však dostal dorážející Linssen a přesnou ranou snížil.

Poločas přinesl vedení domácího celku 2:1 a zápletku do poločasu číslo dvě. Ten začali opět lépe domácí hráči. Velkou možnost na zvýšení svého náskoku měli v 67. minutě. V té se postavil k přímému kopu Kali a tvrdou ranou orazítkoval tyč hostující branky.

V 74. minutě mohli naopak hosté srovnat. Po centru ze strany se skvěle uvolnil Cullen. Jeho následná rána však postrádala přesnost. Závěr utkání patřil hostům, ti se vehementně snažili o vyrovnání, ale Utrecht skvěle bránil a nikam se nehnal. Vedení 2:1 si domácí uhájili až do konce.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele