základní část, 26. kolo
10.03.2013 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - RKC Waalwijk 1:0

Fotbalisté Utrechtu potvrdili v souboji se zachraňujícím se Waalwijkem roli favorita, i když dokázali i přes nespočet šancí vsítit pouze jeden rozhodující gól. Domácí celek se tak posunul už na šesté místo tabulky s pětačtyřiceti body na kontě před tápající Twente a určitě se chce ještě poprat o přímou účast v Evropské lize. Waalwijk je v tuto chvíli třináctý se šestadvaceti body, ovšem na šestnáctou barážovou Rodu má náskok pouhého jednoho bodu.

Utrecht byl od samého začátku velmi aktivní a už ve 4. minutě mohl jít do vedení, ale Toornstra tečoval míč po dlouhém centru na zadní tyč, kde byl připravený Zoet. Ihned na to nebezpečně přihrával do pokutového území Jacob Mulenga, Zoet byl i tentokráte u míče včas. Po čtvrthodině hry se do hlavičkového pokusu dostal Oar, jenže též mířil těsně vedle levé tyčky. Hosté poprvé zahrozili po dvaceti minutách hry, kdy Chevalier hlavičkoval také nepřesně.

Ve 30. minutě hlavičkoval před prázdnou brankou Oar, avšak jeho pokus byl na poslední chvíli zablokován. O tři minuty později vypálil na druhé straně z dvaceti metrů Chevalier. První skvělý zákrok si připsal gólman Ruiter, který vyškrábl míč na rohový kop. V závěru prvního poločasu ještě hrozili Wuytens a znovu Oar, nicméně mezi tři tyče nezamířili. Po změně stran pokračoval Utrecht v mírném tlaku.

Po deseti minutách hry nejprve Zoet fantasticky vykryl Mulengu, po hodině hry Toornstrovu ránu přímo pod břevno vytáhl konečky prstů nad břevno opět skvělý Zoet. Domácí se dočkali zaslouženého vedení v 78. minutě. Po krásném průniku Oara na levé straně a jeho následném centru bez větších starostí rozvlnil síť Mulenga. Waalwijk se ve zbývajícím průběhu snažil tlačit, ovšem do žádné stoprocentní možnosti se nedostal a z Utrechtu tak odjíždí s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele