základní část, 1. kolo
12.08.2012 12:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam 0:1

Fotbalisté Feyenoordu zvládl první ligové utkání a z půdy Utrechtu si odvážejí velmi cenné tři body. Dokázali tak napravit snadné vypadnutí z 3. předkola Ligy mistrů a tato výhra je může opět dostat na horu. Soupeř Sparty ve 4. předkole Evropské Ligy rozhodl o svém vítězství už v prvním poločase, kdy se trefil tradiční střelec Sekou Cissé. Utrecht sice ve zbývajícím průběhu hrál s favoritem vcelku vyrovnanou partii, kýžené branky se však nedočkal. Soupeře totiž nedokázal ničím překvapit.

Feyenord v prvním poločase převzal iniciativu a byl mnohem lepším celkem, nicméně i přes herní převahu se v úvodní čtvrthodině do žádné větší šance nedostal. Teprve v 17. minutě mohl na druhé straně udeřit Utrecht. Po nádherném centru do vápna od Gerndta se do zakončení dralo několik hostujících hráčů, ovšem ani jeden z nich nedokázal usměrnit míč do sítě a ten skončil těsně nad horní tyčkou. Domácí od této chvíle začali hrozit.

Po dvaceti minutách hry se do zakončení dostal Nana Asare a jen o pár milimetrů minul levou tyčku. Feyenoord vzal toto varování v potaz a začal opět hrát. Ve 25. minutě se dostal do zakončení Cissé, ovšem jeho ránu dokázal gólman De Ruiter schovat do náručí. Poté se hra hodně vyrovnala a další velká šance skončila brankou. Po dobré střele Lexe Immerse sice předvedl fantastický zákrok De Ruiter, ovšem po následném centru do vápna si skvěle naběhl Cissé a hlavou zakončil přesně - 0:1. Nicméně podle opakovaných záběrů se měl u šance Immerse mávat ofsajd.

Feyenoord mohl zvýšit vedení hned po přestávce, kdy van der Horn namazal míč přímo Immersovi, ten obešel Ruitera a mířil do prázdné branky, ovšem Horn se stačil vrátit a odkopl míč do bezpečí. V dalším průběhu byli hosté přeci jen lepší. Po necelé hodině hry pálil mimo Cissé a dvacet minut před koncem po jeho přihrávce tvrdě vypálil Fernandéz, brilantní zákrok ale vytáhl Ruiter. Svěřenci Ronalda Koemana už v samém závěru kontrolovali průběh hry a zaslouženě zvítězili.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ja doufam ze Feye venku ztrati...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

No takovahle vyhra taky neni nic extra, zatim by to bylo hratelny pro Spartu, pokud by vytahli to nejlpesi co umej, Matejda s Krejcim by se do ty doby mohli uzdravit...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bruchy

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele