základní část, 29. kolo
07.04.2013 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - ADO Den Haag 1:0

Fotbalisté Utrechtu zvládli další těžkou zkoušku v domácí soutěži. Po vydřené výhře 1:0 se dostali přes hranici padesáti bodů a na šesté pozici se bodově dotáhli na páté Twente. Pět kol před koncem tak na 99 % neobsadí horší než šestou pozici a už s jistotu si zahrají minimálně kvalifikaci Evropské ligy. Den Haag naopak prohloubil svou krizi a zatím je se šestatřiceti body stále osmý, po dalších nedělních zápasech se může propadnout i o tři příčky níže.

Utkání bylo od samého začátku velmi vyrovnané a spíše by mu asi slušela remíza, nicméně Utrecht těžil z dobré pohody v týmu a nakonec vsítil necelých dvacet minut před koncem kýženou branku. Hosté sice neměli v držení míč častěji než soupeř, ovšem v úvodním dějství si vypracovali vážnější možnosti. Po krásné kolmici Meijerse středem hřiště se na levou stranu probojoval Kolk, jeho dobrou ránu však brilantně odvrátil do bezpečí Ruiter.

Po půl hodině hry mohl dostat Den Haag do vedení van Duinen. Po špatné rozehrávce van der Maarela a následném centru Kopperse z levé strany se dostal k hlavičce, brankář Ruiter musel až skvělým zákrokem odvrátit míč nad břevno. V závěrečné pětiminutovce Utrecht přidal a vypracoval si svou největší příležitost v prvním poločase. Po přihrávce van der Maarela vypálil velmi tvrdě z první Oar a dobrým zákrokem se musel vyznamenat brankář Coutinho.

Po změně stran tlak na obou stranách opadl a Utrecht v podstatě skóroval v 71. minutě do té doby z jediné vážnější akce. Po pasu van der Maarela z pravé strany sice ještě Asare nepřekonal Coutinha, ovšem míč se mu vrátil na kopačku a následně ho předložil před prázdnou branku Jensu Toornstrovi - 1:0.

O osm minut později mohlo být srovnáno. Po hrubce Ruitera vyslal krásný oblouček směřující do branky van Duinen, jenže za domácího gólmana skvěle zaskočil van der Maarel, který na brankové čáře svým skluzem odvrátil pohromu. Tři minuty před koncem mohl navýšit náskok Utrechtu svou druhou brankou v zápase Toornstra, jeho centr se ale snesl jen na břevno a dorážejícího Duplana brilantně vychytal brankář Coutinho.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele