základní část, 33. kolo
05.05.2013 12:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

AFC Ajax - Willem II 5:0

Ajax splnil svou roli favorita a v domácím utkání proti Willemu II rozhodl o tom, že se stane mistrem a svého soka pošle do nižší soutěže. Amsterdamští proti poslednímu celku vyhráli snadno 5:0.

Domácí hráči věděli, že pokud vyhrají, získají titul a i proto se dalo očekávat, že budou chtít rozhodnout co nejdříve. Do utkání tak Ajax naskočil ve velkém stylu a hned od prvních minut se do svého soupeře zakousl. O osudu utkání bylo rozhodnuto brzy. Běžela teprve 13. minuta a u míče byl Babel, ten se protáhl po straně a šikovným centrem našel nabíhajícího Sigthórssona, který nezaváhal a poslal svůj tým do vedení.

Ajax byl na koni a při vedení 1:0 si zápas užíval, stejně tak diváci na tribunách. Na těch bylo navíc od 26. minuty ještě veseleji. V té se totiž Ajax dostal již do dvoubrankového vedení, když po nakrátko rozehraném rohu přišla přihrávka na Eriksena, který sám na hranici pokutového území napálil míč na hostující branku - 2:0.

První poločas se poté dohrál v klidném tempu. Do toho druhého domácí opět naskočili s chutí střílet branky. Ta další přišla v 68. minutě. Po perfektní akci na jeden dotek se u míče objevil Babel, který svým dalším přesným centrem vybídl ke skórování osamoceného Fischera. Ten již v perfektní pozici nemohl netrefit.

Amsterdamští věděli, že je titul jejich, přesto však nepřestávali útočit. Willem II už odevzdaným dojmem pouze pobíhal po hřišti, a tak přišla na řadu 82. minuta, ve které se po rohovém kopu trefil se štěstím de Jong. V samotném závěru, přesněji v 89. minutě, přišla však ještě jedna branka a Ajax tak završil "bůra", když se střelou prezentoval Eriksen a v pokutovém území ji do sítě usměrnil Hoesen. Ajax tak vyhrál vysoko 5:0 a ihned po závěrečném hvizdu mohly naplno propuknout mistrovské oslavy.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

7:0 a titul pojde znova do spravnych ruk

Reagovat
smazaný uživatel

6:0 pochutka pre Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

tak nevím jestli koukám na typy hokeje nebo fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 ! A oslavička titulu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jáá

sice hrají v jejich " oblíbený" čas -_- ,ale měli by to kluci zvládnout úplně v klidu ;-)

Reagovat
freakmarena19

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax!

Reagovat
afc ajax

32

Reagovat
afc ajax

zle som klikol samozrejme 32

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele