základní část, 31. kolo
19.04.2013 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - SC Heerenveen 1:1

Vedoucí Ajax dnes mohl udělat jeden z klíčových kroků k zisku mistrovského titulu, ovšem duel s Heerenveenem nezvládl a po nevýrazném výkonu bral pouze bod za remízu 1:1.

První poločas byl od samotného počátku jednoznačně v režii domácího Ajaxu, který držel Srdíčka hodně zkrátka. Za celou dobu jim povolil jedinou šanci, a to až těsně před přestávkou, kdy musel Finnbogasonovu tečovanou střelu vyrážet Cillessen. Navzdory očividné převaze ale ani Ajax příliš nehrozil.

O jeden z mála světlých okamžiků úvodního dějství se postaral ve 26. minutě mladičký Viktor Fischer, který využil centru van Rhijna a hlavou usměrnil míč do sítě - 1:0. O deset minut později zahrozil pro změnu kapitán de Jong, avšak z poměrně ostrého úhlu pálil těsně vedle vzdálenější tyčky.

Po obrátce Ajax v poklidu kontroval průběh hry, když tu z ničeho nic přišlo v 53. minutě vyrovnání. Kums poslal před bránu ostrou přihrávku, do které se vložil Alfred Finnbogason a usměrnil míč do sítě - 1:1. Islandský útočník mohl zanedlouho poslat Heerenveen dokonce do vedení, ovšem jeho sraženou střelu dokázal Cillessen lapit.

Ajax se pochopitelně s nerozhodným stavem spokojit nemohl, a proto vrhl veškeré své síly do útočení. Přes nesporné úsilí si ale nedokázal vypracovat výraznější převahu. Asi nejblíže vyrovnání byl stoper Niklas Moisander, jenž po přímém kopu Eriksena orazítkoval pravou tyčku hostující svatyně.

Závěr utkání se již odehrál v poklidu a Heerenveen po zásluze vybojoval cenný bod.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 ajax sa nebude zahravat a chce mat istotu cim skor, ale zas nie je Barcelona!!! a tie kurzy su smiesne

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

měli vyhrát ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele