základní část, 11. kolo
03.11.2012 18:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

AFC Ajax - SBV Vitesse 0:2

Ambiciózní Ajax stále jen marně hledá ideální formu, což potvrdil dnes také proti Vitesse, kterému podlehl 0:2. Oba dva góly zaznamenal kanonýr Bony Wilfried, čímž si upevnil vedení v tabulce střelců.

Domácí fotbalisté podali v úvodní půli opravdu mizerný výkon, když si za celou dobu si vypracovali pouze jednu jedinou šanci. Ta přišla už v sedmé minutě, kdy Siem de Jong využil nedůsledného bránění Kalase, prosmýkl se mezi dvěma obránci a následně napálil míč přesně na brankáře Velthuizena, který jeho střelu s menšími problémy lapil.

Ani Vitesse sice aktivitou příliš nehýřilo, přesto mohlo jít v osmnácté minutě do vedení. Po chybě domácí obrany se ocitl ve stoprocentní šanci Jonathan Reis, ovšem výborně zasáhl stoper Denswil a brazilský útočník následně zakončil vedle. První gól tak nakonec přišel až sedm minut před přestávkou, kdy se míč po sraženém Kakutově centru dostal k Bonymu a ten jej nekompromisní ranou poslal do brány - 0:1.

Také vstup do druhého dějství vyšel hostům na jedničku. Už po pár sekundách poslal Renato Ibarra přesný centr na hranici malého vápna, tam se dostal k hlavičce Bony a navýšil vedení Vitesse na rozdíl dvou branek. S Ajaxem to mohlo zanedlouho vypadat ještě hůř, ovšem Reise bravurně vychytal Vermeer, van Ginkel svou hlavičkou pro změnu rozezvučel pouze tyčku domácí svatyně.

V závěrečné třetině zápasu se svěřenci kouče De Boera pochopitelně snažili s nepříznivým stavem ještě něco udělat, ale jejich tlak byl spíše pouze platonického rázu. I proto se nakonec vytouženého gólu nedočkali a museli skousnout první ligovou porážku v sezóně.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Top zapas tohoto kola zajimave je i utkani Twente-Feyenoord.Ajax nema zrovna top formu i Vitesse se vubec herne,vlastne i vysledkove nepovedl zapas proti AZ.Jako fanda Vitesse bych si pral vyhru hostu...tip:2:1 prani:1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc ajax

šKODA žE TO NEUVIDÍM , MOJ TIP 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
bruchy

výborná práce od vitesse! skvělý bony a po delší době také kalas! odehrál nejlepší zápas od doby co nastupuje napravo...jen tak dál!

Reagovat
smazaný uživatel

sleduješ Vitesse nějak pravidelněji?

Reagovat
bruchy

každý zápas

Reagovat
smazaný uživatel

a můžeš se teda nějak podrobněji vyjádřit proč hraje Kalas napravo a jak se mu daří?

Reagovat
bruchy

Po příchodu Thea Jansena se vd Heiden musel posunout na stopera a kalas tak šel napravo...mohl ho dát na lavičku ale neudělal to no

Reagovat
Sw!fty

vždyť v reportáži se píše, že přes Kalase málem prošel gol..... nevím teda, jestli to byl jeho nejlepší den

Reagovat
bruchy

byl tam sám ve vápně proti třem, zblokoval centr, ale odrazilo se to k protihráči...

Reagovat
smazaný uživatel

Proste Maastr ten Bony, mam ho rad. Je to proste Spartan

Reagovat
Sw!fty

mrzelo mě, že odešel a stále mrzí ale je dobře, že se mu daří

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele