základní část, 7. kolo
29.09.2012 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - FC Twente 1:0

Ajax ukázal svou vnitřní sílu a jako první celek si připsal na seznam skalp Twente. To poprvé v sezoně ztrácí body a díky porážce 0:1 hned všechny tři.

Domácí Ajax začal utkání lépe. Již od prvních minut se tlačil do zakončení a zdálo se, že Amsterodamští jsou více odhodlaní zvítězit. Nebáli se riskovat a zkoušet různé akce. První velká šance však přišla až v závěru prvního poločasu, a to z kopaček Moisandera. Ten si naběhl na centr ze strany a tvrdou ranou pouze přestřelil.

Do druhého poločasu se šlo opatrně. Oba celky se chvilku okopávaly a čekalo se na chybu. Tu jak první vyprodukoval Ajax a hosté mohli jít do vedení. Do vzduchu se výborně zavěsil Douglas a tvrdou hlavičkou vyzkoušel domácího brankáře naostro. Vermeer byl však připraven a podržel svůj celek.

O dvě minuty později se však do svého soupeře opřel Ajax. Babel se uvolnil a skvělou přihrávkou našel Eriksena. Ten neváhal a přesnou ranou k pravé tyči poslal domácí do vedení. Ajax byl na koni a zdálo se, že dneska už si vítězství vzít nenechá. Očekával se tlak Twente, který měl vyústit ve vyrovnání, avšak žádný nepřicházel. Ajax tak uhájil těsné vedení a jako první dokázal obrat o body Twente, které již není stoprocentní.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ajax naruši Twentu dobru seriu a vyhra 2:1

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele