základní část, 13. kolo
17.11.2012 18:45 CET
1 : 6
(0:3)

Reportáž

ADO Den Haag - PSV Eindhoven 1:6

Fotbalisté PSV pod koučem Dickem Advocaatem na domácí scéně vzkvétají a díky skvělému ofenzivnímu představení dokázali opět deklasovat dalšího soupeře. Tentokráte na půdě Haagu vsítili šest branek a celkově jich už nastříleli 48 ve 13 utkáních, což vychází v průměru na skoro neuvěřitelné čtyři branky na jedno utkání! Navíc se udrželi v čele a vytvořili si čtyřbodový náskok před Twente, které se představí až zítra.

PSV má na kontě 33 bodů a v celé sezóně prohrálo jen dvakrát, k tomu dokázalo zvítězit již osmkrát v řadě. Den Haag v poslední době předváděl slušné výkony, dnes ale neměl nejmenší šanci uspět, a proto zatím zůstává osmý se šestnácti body, může se však ještě propadnout do dolní poloviny tabulky. Eindhoven byl aktivní od samého začátku utkání a už po necelé čtvrthodině se dostal do vedení zásluhou Luciana Narsingha.

Ten stál na konci nádherné přízemní kombinaci, udělal chytrou kličku ve středu pokutového území a vypálil přímo k tyči. Tlak hostů pokračoval a v polovině úvodního dějství se stav měnil podruhé. Po hezké kolmici Georginia Wijnalduma a následné narážečce s Jermainem Lensem získal míč Dries Mertens a ranou po zemi se trefil přesně k levé tyči. Poté byly další branky k vidění až po změně stran a PSV opět mělo od začátku velkou převahu.

Nakonec se prosadilo v 54. minutě, kdy po rychlé kombinaci našel Mertens přihrávkou z pravé strany Wijnalduma a ten propálil zblízka gólmana Coutinha. Poté po pasu do vápna vyrazil gólman Boy Waterman pouze k Charltonovi Vincentovi a ten v 61. minutě poslal míč do odkryté branky a snížil. Pak už ale stříleli branky jen hosté. V 72. minutě vyrazil Coutinho střelu Mertense pouze před sebe a dorážku obstaral Timothy Derijck - 1:5.

O tři minuty později nastřelil po narážečce s Narsinghem břevno Wijnaldum, poslední trefu duelu zařídil v 81. minutě střídající Orlando Engelaar, který byl na hřišti jen pět minut. Avšak z hranice vápna vyslal parádní nechytatelnou střelou do horního růžku - 1:6.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com, psv.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele