základní část, 16. kolo
08.12.2012 19:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

ADO Den Haag - PEC Zwolle 1:1

Fotbalisté Den Haagu nepotvrdili úlohu mírného favorita a s nováčkem se Zwolle dokázali pouze remizovat, i když měli mnohem více šancí a k vítězství měli opravdu blíže. Jenže Zwolle se v prvním poločase prosadilo ze své jediné akce první půle a nadějný stav drželo až do poloviny druhého poločasu. Tam sice domácí srovnali, na více se však nezmohli. Haag se s dvaceti body propadl na deváté místo, Zwolle zatím zůstává se čtrnácti body čtrnácté.

Domácí vstoupili do zápasu mnohem lépe a hned v úvodu měli k dispozici několik šancí, jenže je nevyužili a postupem času se hra srovnala, čehož využili hosté. Hned ve třetí minutě se do dobré příležitosti dostal Mike van Duinen, ale brankář Diederik Boer skvěle vrazil na roh. Ten držel svůj tým po celý zápas a ihned na to musel hasit další požár, když skvěle zasáhl proti ráně z dvaceti metrů. Poté ale tlak opadl a ve 24. minutě se překvapivě do vedení dostalo Zwolle.

Po přímém volném kopu z pravé strany se k lehké teči dostal Rochdy Achenteh, který si naběhl společně se spoluhráčem Broersem, Nakonec to však v nepřehledné situaci byl právě Achenteh, který poslal míč za bezmocného Gina Coutinha. Den Haagu se podařilo srovnat v samém závěru zásluhou Jense Toornstry, ten ale stál v ofsajdu a gól tak nebyl uznán. V úvodní čtvrthodině druhého dějství hrozili domácí znovu, několik závarů ale nakonec povedenou střelou neskončilo.

Den Haag se zaslouženě dočkal vyrovnání v 65. minutě. Po dlouhém pasu za obranu dokázal ve výskoku nohou přihrát van Duinen na Toornstru, který z první mířil přesně podél Boera - 1:1. Dvacet minut před koncem hrozilo také Zwolle, ale po lobu Pluima mířil hlavou těsně nad Broerse. Čtvrthodiny před koncem vypálil z dobrých pětadvaceti metrů Holla, avšak Boer znovu fantasticky vyrazil na roh. A když tři minuty před koncem brilantně jednoruč vyrazil po rohovém kopu i nůžky van Duinena na roh, tak se již výsledek zápasu nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele