základní část, 9. kolo
21.10.2012 12:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Utrecht 1:2

Fotbalisté Utrechtu zatím pokračují ve výborně rozjeté sezóně a nyní zvládli velice důležitý souboj na půdě Den Haagu. Mezi oběma nedělními soupeři byl před utkáním rozdíl pouhého jednoho bodu a oba celky tak vzájemně bojovaly o šesté místo. Hosté dokázali ještě v prvním poločase otočit nepříznivý výsledek z 0:1 na 2:1 ve svůj prospěch a do konce utkání tento stav udrželi. Utrecht je s patnácti body šestý, Den Haag se s jedenácti propadl na osmé místo.

Po necelých deseti minutách hry si Utrecht vypracoval první velkou možnost, když se po krásném úniku na levé straně dostal před gólmana Roberta Zwinkelse obránce Mark van der Maarel, nakonec ale na něj nevyzrál. Nicméně po čtvrthodině hry se dostali do vedení domácí. Gólman Robbin Ruiter totiž ve vápně jasně fauloval a sudí okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Danny Holla a bez větších problémů proměnil - 1:0.

Nicméně radost Den Haagu trvala pouze šest minut, v polovině úvodního dějství se totiž prosadil Alexander Gerndt a srovnal stav. Po krásné kombinaci po zemi se na rohu vápna ocitl hostující forvard a technickou přízemní ranou obstřelil všechny včetně brankáře Zwinkelse. Pět minut před přestávkou hosté vsítili z ničeho nic druhý gól a definitivně se uklidnili. Po centru z pravé strany tečoval míč se štěstím do branky Jacob Mulenga - 1:2.

Domácí po pauze ožili a chtěli se tlačit do útoku, avšak krásný přímý kop z dvaceti metrů brilantně zlikvidoval Ruiter. Poté se hra na delší dobu uklidnila a šance byly k vidění v poslední dvacetiminutovce. V rozmezí tři minut spálil obrovské možnosti hostující Mulenga s Cedricem van der Gunem, na druhé straně neměl štěstí ani Mike van Duinen. Poslední velkou možnost neproměnil v 78. minutě Mulenga s van de Gunem a skóre se proto nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele