základní část, 29. kolo
11.04.2012 21:00 CET
0 : 5
(0:4)

Reportáž

SC Heerenveen - AFC Ajax 0:5

Ajax dnes znovu potvrdil, že to s útokem na titul myslí opravdu vážně. Nebezpečného konkurenta v podobě Heerenveenu rozstřílel jednoznačně 5:0 a na čele tabulky si vypracoval již tříbodový náskok.

Zápas začal pro Srdíčka opravdovou pohromou. Už ve třetí minutě totiž brankář Vandenbussche poslal k zemi nevybíravým způsobem de Jonga, za což od rozhodčího okamžitě viděl červenou kartu a ještě daroval Ajaxu penaltu. Tu proměnil zkušený Theo Janssen.

Hosté následně přebrali otěže zápasu pevně pod svou kontrolu a během devatenácté minuty své vedení zdvojnásobili. Done Schmidt nedokázal zastavit pronikajícího Ismaila Aissatiho, který tak mohl svou levačkou poslat míč nekompromisně za záda bezmocného Nordfeldta. Ajax byl při chuti, a proto už za dalších pět minut přišla třetí změna skóre. Po přiťuknutí Eriksena se krásnou dalekonosnou ranou prosadil Siem de Jong.

Svěřenci kouče De Boera hráli v prvním poločase ve velké pohodě. Těsně před přestávkou pak navíc znovu udeřili, když jednoduchou střelu de Jonga neudržel gólman Nordfeldt a míč překvapivě skončil až v bráně.

Po změně stran se pokračovalo v nastoleném trendu: Ajax útočil, Heerenveen se s vypětím všech sil snažil jeho útoky odrážet. To se mu poměrně dlouhou dobu dařilo, i když několikrát měl namále. Hned dvakrát zakončoval nebezpečně Siem de Jong, naštěstí pro Srdíčka však v obou případech mířil vedle. Přesnost chyběla také dalekonosnému pokusu kapitána Jana Vertonghena.

V 64. minutě už ale dokázal Ajax udeřit. Po sérii přihrávek se míč dostal k Blindovi, ten z levé strany odcentroval do pokutového území, kde míč propadl až k de Jongovi, který s přehledem dovršil svůj hattrick. Také v závěru měli hosté výrazně navrch, dalšího gólu se ale diváci nedočkali.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ajaxu se vratil Sigthorsson coz jeste zvysuje jejich utocnou silu, navic maj vybornou formu... jasna dvojka tip: 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

+ Ajaxu v závěru sezony pomohou i útočník Derk Boerrigter a obránce Gregory van der Wiel. Oba konečně doléčili zdravotní problémy a včera nastoupili za rezervní tým.

Reagovat
smazaný uživatel

správně

Reagovat
smazaný uživatel

Hele až se proberete tak řekněte, protože tady bude ajax rád když dá remízu (což je pro boj o titul velmi důležité). Takže tip 1:1

Pokud vyhraje ajax 4:1 a víc (což by se mi moc líbilo ), tak...no, asi nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bude možná ještě víc. Tak sorry.

AJAX!

Reagovat
smazaný uživatel

je to super

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2, prip. aj viac golov moze padnut ...Heerenveen ma vyborny utok, ale v obrane su zranitelni

Reagovat
smazaný uživatel

paráda ajax tak vysokou výhru sem nečekal paráda

Reagovat
afc ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele