základní část, 19. kolo
29.01.2012 14:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

RKC Waalwijk - VVV Venlo 4:0

Venlo se asi nikdy nenaučí pořádně hrát na cizích stáncích a právě tento faktor ho sráží o patro níže. Po senzačním vítězství nad Feyenoordem předvedlo naprosto tragický výkon na půdě konkurenčního Waalwijku a ztráta na jistou záchranu nyní činí stále pět bodů. Venlo kvůli vysoké prohře 0:4 kleslo o skóre za šestnáctý Waalwijk, jediný nováček soutěže naopak poskočil na třinácté místo s jedenadvaceti korálky.

Waalwijk naopak prohrál v předchozím klání 0:5 na půdě Twente, rychle se však z tohoto výsledku oklepal a nedělního soupeře tlačil po celý průběh hry, téměř ho nepustil do svého vápna. Hodně mu pomohla penalta po půl hodině hry a následná branka za dvě minuty, i tak však domácí hráli o mnoho lépe. Další dvě trefy domácí přidali v samém závěru zápasu a mohli se vskutku radovat ze snadné výhry. O každou branku domácích se postaral někdo jiný.

Ta první padla po převaze Waalwijku ve 29. minutě. Obránce Ismo Vostermans poněkud neobratně poslal k zemi unikajícího Krisztiana Nemetha ve vápně a rozhodčí neváhal s penaltou ani minutu. K té se postavil zkušený Evander Sno a ranou k tyči otevřel skóre zápasu. Neuběhly ani dvě minuty a zrodila se další trefa. Po dlouhém přímém volném kopu vyskočil nejvýše Frank Van Mosselveld a s přehledem zavěsil.

V druhém poločase šancí ubylo a hrálo se velice opatrně, Waalwijk však držel balón na kopačkách a nepustil soupeře do žádné šance. Nakonec v 80. minutě pojistil vítězství RKC Robert Braber, který se zjevil ve středu pokutového území a střelou kolem gólmana Dennise Gentenaara rozjásal diváky potřetí. V samém závěru ještě upravil na konečných 4:0 po dobré kombinaci Rick ten Voorde, když se kroucenou ranou po zemi trefil také k tyči.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele