základní část, 29. kolo
11.04.2012 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

RKC Waalwijk - PSV Eindhoven 2:1

Fotbalisté PSV nezvládli další důležitý souboj o titul na půdě nováčka z Waalwijku a možná se nechali lehce ukolébat vítězstvím v národním poháru. Nyní ztrácejí pět kol před koncem sedm bodů na vedoucí Ajax a pokud nedokážou v příštím utkání zvítězit doma nad konkurenčním Alkmaarem, jejich sny na ligový primát zřejmě definitivně zhasnou. Eindhoven je v tuto chvíli až pátý o skóre před Heerenveenem a o bod za Feyenoordem.

Waalwijk se naopak postaral o další velké překvapení a v tuto chvíli už s jistotou nebude hrát baráž, navíc jako nováček mohutně bojuje o kvalifikaci Evropské ligy. V tuto chvíli má na kontě 40. bodů a je těsně devátý o skóre za Nijmegenem, po tomto vítězství ale určitě bude chtít svého protivníka přeskočit. Domácí skórovali během dvou minut těsně po začátku druhého dějství, v samém závěru za hosty snižoval veterán Jan Vennegoor of Hesselink.

Domácí po celé utkání výborně bránili, a i když svěřenci kouče Phillipa Cocuho měli několik protiútoků a náznaků šancí, tak vždy situaci brilantně vyřešil gólman Waalwijku Jeroen Zoet. Deset minut po začátku druhé půle se domácí dostali do vedení. V 55. minutě se ocitl ve vápně po dobré kolmici Sander Duits a zblízka překonal polského gólmana Przemyslawa Tytona, o dvě minuty později ho napodobil Mitchell Schet střelou z deseti metrů k tyči.

Hostům se celkově v útoku nedařilo a za zmínku stojí pouze pokus Jeremaina Lense z velké dálky těsně vedle, v 86. minutě ještě vykřesal naději Vennegoor of Hesselink. Ten se prodral přes dva protivníky a zakončil přesně do dolního rohu - 2:1. To ale bylo od hostů vše, kteří navíc v průběhu zápasu přišli o dva zraněné hráče Kevina Strootmana s Erikem Pietersem a pro víkendový duel s Alkmaarem to tak zrovna nejsou růžové vyhlídky.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

PSV.Tip 1-2.

Reagovat
Sotuen

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele