základní část, 1. kolo
06.08.2011 19:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

RKC Waalwijk - Heracles Almelo 2:2

První utkání nováčka z Waalwijku přineslo hned první bod za remízu 2:2 s Heraclesem. Velice zajímavý poté byl obzvláště samotný závěr utkání, ve kterém bylo možno vidět hned tři branky a červenou kartu jako bonus.

Utkání začalo podle předpokladů a hostující favorit se do svého soupeře zakousl od prvních minut. První šanci utkání však měli domácí. Po čtvrthodině hry se k míči dostal Adil Auassar a jeho střela nabrala zajímavý směr na branku Remka Pasveera. Ten však mohl celé situaci ve finále jen přihlížet, střela šla nad.

Druhá větší šance zápasu přišla ve 28. minutě. Tentokrát se k míči dostal domácí Geoffrey Castillion a svou střelou protáhl Pasveera, který míč srazil na rohový kop. Neuběhlo mnoho času a další velká šance byla na světě. V běžící 31. minutě se totiž k míči dostal střelec Everton. Ten si pohrál s bránícím Sigourneyem Bandjarem a tvrdou ranou poslal hostující celek do vedení.

První poločas toho více nenabídl a na řadu přišel poločas druhý. Ten se dlouho táhl a bez šancí začal obecenstvo rychle nudit. Závěrečných deset minut však vše vynahradily.

Nejprve přišla 80. minuta a v ní rychlá akce Heraclesu. Přímá souhra zanesla míč až na kopačky Pleta, který rychlou střelou poslal Almelo do vedení 2:0. Poté však přišla 85. minuta a v ní zbytečný zákrok Van der Lindena na ten Voordeho. Rozhodčí neváhal ani minutu a ihned odměnil hostujícího hráče červenou kartou a nařídil pokutový kop.

Domácí tak získali možnost alespoň vylepšit dosavadní skóre. K penaltě se postavil Robert Braber a s chladnou hlavou snížil. Waalwijk však nesložil zbraně a začal se tlačit kupředu. Závěrečný nátlak přinesl své ovoce v 89. minutě. Na centrovaný míč si nejvýše naskočil ten Voorde a přesnou hlavičkou rozvlnil síť. Konečný stav 2:2 tak nováčkovi připsal cenný první bod v Eredivisie.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele