základní část, 9. kolo
15.10.2011 19:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

RKC Waalwijk - FC Twente 0:4

Twente opět dokázalo napravit zaváhání po minulém kole s Excelsiorem a přiblížilo se Alkmaaru na rozdíl dvou bodů. Po devíti odehraných kolech má Twente na kontě dvacet bodů za šest výher, dvě remízy a jednu prohru. Nyní nedal Waalwijku, který začíná ztrácet nováčkovský dech, nejmenší šanci a na jeho stánku ho deklasoval poměrem 4:0. Nicméně domácí mají za sebou těžké soupeře a proti těm lehčím zase mohou začít bodovat. ¨

Waalwijku v tuto chvíli patří devátá příčka se ziskem třinácti bodů a je jen těsně za kvalifikací o pohárové příčky, v příštích kolech se na ně opět může vrátit. Hosté rozhodli o své výhře až krátce po přestávce, Waalwivjk totiž odolával téměř celý první poločas. Hrdinou zápasu se stal Marc Janko, který nasázel soupeři hattrick a opět navazuje na svou úspěšnou střeleckou formu z loňského roku. Branku zaznamenal též po hodině hry Wout Brama.

Twente dominovalo v průběhu celého prvního poločasu a ihned si vytvořilo tři vážnější šance. Nejprve se v ní ocitl Luuk de Jong, jehož hlavička ale branku netrefila. Následně Janko minul o pár decimetrů pravou tyčku a střela Willema Janssena skončila v boční síťce. Enschede se dočkalo dvě minuty před přestávkou. Peter Wisgerhof uvolnil pasem útočníka Olu Johna, který předložil balón Jankovi a ten propálil všechno, co mu stálo v cestě - 0:1.

Šest minut po změně stran fauloval Sigourney Bandjar ve vápně Janka a sám rakouský střelec si troufnul na pokutový kop, který chladnokrevně proměnil. V 59. minutě bylo o vítězi sobotního zápasu rozhodnuto, když nádherný centr vyslal aktivní John a Brama neměl příliš složitou úlohu - 0:3. Domácí se ani po této brance nemohli příliš dostat do hry a byli rádi za každý náznak šance, jenže k zakončení se nedostali a v 72. minutě inkasovali počtvrté.

Po spolupráci s De Jongem uklidil balón k tyči opět Janko a vsítil tak svou desátou trefu v sezóně, osamostatnil se na čele střelců Twente před Luukem de Jongem, který má na kontě sedm zásahů a v celé Eredivisii je v tabulce střelců třetí. Jankovi patří druhá pozice, tu první totiž drží Dries Mertens z PSV Eindhoven, jenž se do sítě soupeřů trefil už celkem jedenáctkrát.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele