základní část, 23. kolo
26.02.2012 14:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Feyenoord Rotterdam 3:2

PSV doma díky povedenému závěru zvládlo velké utkání s Feyenoordem a zvítězilo těsně 3:2.

Utkání začalo vyrovnaně. Oba celky se spíše oťukávaly, ale po pár minutách přišla první velká šance. V běžící 8. minutě se k míči dostal hostující El Ahmadi. Ten se dokázal uvolnit v pokutovém území, avšak jeho následnou střelu zhatila obrana domácích. Hosté mohli zaúřadovat o 12 minut později. Po dobré akci vyrazil Isaksson míč na roh, na ten si naběhl Fernandéz a ve velké šanci se musel blýsknout domácí brankář, který perfektním zákrokem podržel své mužstvo.

Hosté zlobili a z přibývajícím časem dokonce pomalu začínali mít nad svým soupeřem navrch. Ve 42. minutě se tak ve výborné šanci ocitl aktivní El Ahmadi. Jeho následná střela však jen těsně minula břevno domácí branky. O dvě minuty později však přišla velká chvíle PSV. Ve 44. minutě se za obranou Feyenoordu objevila útočná dvojice PSV, při čemž chladnokrevný střelec Toivonen neváhal a přesnou ranou poslal PSV do vedení.

První poločas skončil pro domácí tedy více než dobře a všichni čekali na poločas číslo dvě. V tom PSV začalo lehce dominovat a vše vyvrcholilo v 66. minutě, ve které se uvolnil domácí Mertens a z dvaceti metrů napřáhl ke střele. Jeho pokus nabral zajímavé parametry a hostující brankář jen marně plachtil vzduchem - 2:0.

Domácí vedli o dvě branky a zdálo se, že je hotovo. Hosté však nesložili zbraně a o 6 minut později se snesl centr Schakena z pravé strany na nabíhajícího Fernandéze, který s přehledem překonal padajícího brankáře PSV. Feyenoord byl snižující brankou posilněn a o necelých 7 minut později byl na koni ještě mnohem více. V běžící 79. minutě totiž další skvělý centr Schakena z pravé strany sice sebrali bránící hráči, avšak ani jeden nedokázal míč odkopnout do bezpečí a tak vše vyřešil hostující Fernandéz, který přiběhl a tvrdou ranou senzačně srovnal.

Zdálo se tedy, že utkání skončí remízou, ovšem domácí potřebují naplno bodovat v každém utkání, a tak se PSV vrhlo do útoku. Zbývalo pět minut do konce základní hrací doby a v pokutovém území hostů se obránci Feyenoordu nedokázali domluvit. Zasahující brankář navíc smolně vyrazil míč k nohám domácího Labyada, která před odkrytou brankou již neměl sebemenší problém upravit skóre na konečných 3:2.

Autor: Petr Zajíc / onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
diastan

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0, by byla dobrá škoda, že nenastoupí John..

Reagovat
smazaný uživatel

jj tak by to by se mi to líbilo taky

Reagovat
smazaný uživatel

docela zajimava historie vzajemnych zapasu 10:0 pro PSV a pak dve domaci vyhry Feyenoordu pokazde o dva goly, tohle bude tezky zapasy, PSV je jasny favorit, ale neco mi rika ze to bude spis remiza radsi netipuju, ale ocekavam vyrovnany boj

Reagovat
smazaný uživatel

nakonec ani ten bodovej rozestup neni mov velkej

Reagovat
smazaný uživatel

v Eredivise ma vahu domace prostredie, kde su hraci vyhecovani domacimi fans

Reagovat
afc ajax

to je reálny footbal

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

nakonec to byla docela stastna vyhra 5 min pred koncem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele