základní část, 24. kolo
04.03.2012 16:30 CET
2 : 6
(0:4)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Twente 2:6

Obrovská senzace se zrodila na Philips Stadium a asi ani největší blázen by nepředpokládal takový průběh hry a takový výsledek. PSV totiž prohrálo největším rozdílem posledních let a navíc ještě v domácím prostředí. Dalo sice zásluhou Oly Toivonena hned dvě branky, jenže inkasovalo celkem šestkrát! A po poločase k tomu prohrávalo 0:4, teprve vyloučení Douglase šest minut po přestávce dalo domácím nějakou šanci.

Jenže PSV ani v početní výhodě nedokázalo ve druhém dějství vyhrát a ještě dvakrát inkasovalo. Díky tomu v tabulce kleslo na třetí místo o skóre právě za Twente a o jeden bod za vedoucí Alkmaar, navíc čtvrtý Ajax ztrácí už jen jeden bod. Nicméně Twente se po středeční dohrávce může dostat do čela, bude totiž hrát na hřišti předposledního De Graafschapu. Nyní se na jeho výhře podílelo více hráčů.

Začíná se opravdu ukazovat, že vliv anglického kouče Stevena McClerena je vskutku velký. Hosté otevřeli skóre zápasu již v 9. minutě, kdy Ola John přelstil domácí obranu, udělal si místo a z pětadvaceti metrů nedal Andreasi Isakssonovi žádnou šanci. V 19. minutě zvyšoval Willem Janssen, který využil krásné přihrávky Jonga na levou stranu vápna a pravačkou nedal švédskému gólmanovi žádnou naději ani teď.

O tři trefy to bylo krátce po půl hodině hry zásluhou Petera Wisgerhofa, který po krásném zpracování vypálil nezištně přímo k tyči. Čtyři minuty před koncem přidal čtvrtou trefou Luuk Jong, který se díky dvacáté trefě dotáhl v tabulce střelců na vedoucího Base Dosta z Heerenveenu. Ten využil krásného centru Johna na zadní tyč a hlavou zakončoval do prázdné branky. V 51. minutě ale musel zatáhnout za záchranou brzdu Douglas.

Přidržel za dres zcela osamoceného Toivonena ještě před vápnem a pakoval se rovnou do sprch. Toivonen se přeci jen radoval z branky o čtyři minuty později, když se po centru Driese Mertense trefil hlavou. Čtvrthodiny před koncem zvyšoval na 5:1 Leroy Fer, který se rozeběhl z vlastní poloviny a nádhernou akci zakončil střelou k pravé tyči. V 82. minutě sice snížil opět Toivonen hlavou, konečnou podobu utkání dal ale o pět minut později svou druhou trefou v zápase Janssen, jenž mířil z deset metrů po zemi k tyči - 2:6.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

radši bych byl kdyby vyhrálo Twente

Reagovat
Zajda

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Stiksxx

Je neuvěřitelné že jsme vyhráli s Twente naposledy v roce 2007 Tentokrát se to musí zlomit. U nich jsme hráli senzačně. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

don Quijote

Reagovat
afc ajax

mám z toho radosť aj keď remíza by bola lepšia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele