základní část, 14. kolo
26.11.2011 20:45 CET
6 : 1
(3:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Groningen 6:1

PSV Eindhoven nedalo naprosto žádnou šanci houževnatému Groningenu a ten opět musel spadnout nohama na zem, že přeci jen není až zase tak silný. I když v poslední době porazil Ajax, deklasoval Feyenoord či remizoval s Twente, domácí celek mu pustil pořádně ledovou sprchu. Nasázel mu šest branek, navíc vždy se trefoval jiný hráč. Gól vsítil i bývalý hráč hostů Tim Matavž, který loni táhl Groningen k velkým úspěchům, než se zranil.

PSV si tak v tabulce udrželo tříbodový odstup od vedoucího Alkmaaru a bude tak mít minimálně náskok dvou bodů na třetí Twente. Groningen se naopak lehce vzdálí čtvrtému místu, na němž se nacházelo se stejným bodovým ziskem hned pět výběrů. I tak má na kontě jedenadvacet bodů a vcelku slušně našlápnuto minimálně do kvalifikace Evropské Ligy. Na půdě PSV ale prohrával ve 47. minutě už 0:4, což dokonale mapuje jeho zmar.

Domácí se dostali do vedení ve 14. minutě, kdy přihrávku Driese Mertense využil Kevin Strootman a pohodlně překonal gólmana Briana van Loo. Mertens poté vsítil po půl hodině hry svůj čtrnáctý gól v Eredivisii, když se nádherně trefil z přímého volného kopu. V 36. minutě domácí vedli tříbrankovým vedením, když na polovině hřiště získal balón Zakaria Labyad a pelášil s ním až k hostující svatyni, navíc měl přesnou mušku.

A dvě minuty po pauze domácí kanonáda pokračovala, kdy po nahrávce Labayda střílel nenápadně Georgino Wijnaldum. Hosté sice okamžitě za necelou minutu snížili, kdy se trefil střídající Nicklas Pedersen, který strávil na hřišti jen tři minuty. Ovšem konečné slovo patřilo domácím. Nejprve ještě více potupil svůj bývalý klub Matavž, jenž po nahrávce Wijnalduma umístil přesně svůj volej, gólovou tečku za utkáním stanovil švédský kanonýr Ola Toivonen.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele