základní část, 33. kolo
02.05.2012 20:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - ADO Den Haag 5:0

Fotbalisté PSV v domácím prostředí nezaváhali a navázali na minulé úspěšné vystoupení s Rodou Kerkrade. Díky tomu se udrželi na třetí pozici a hůře jak čtvrtí skončit nemohou, navíc bod v závěrečném kole na půdě posledního Excelsioru jim zajistí třetí místo. PSV je v tuto chvíli o bod za Feyenoordem a je v tuto chvíli největším favoritem na druhé místo zaručující kvalifikaci Ligy mistrů. Feyenoord totiž na závěr hraje v Heerenveenu.

Domácí potvrdili svou střeleckou formu z minulého kola a soupeři nasázeli hned pět branek. O dvě se postaral švédský kanonýr Ola Toivonen, nicméně vysoká výhra je zásluhou celého týmu. Hosté potvrdili, že na letošní sezónu budou chtít co nejdříve zapomenout. Před posledním kolem s jistotu vědí, že skončí na patnáctém místě tabulky, díky prohře Venla tak si mohou oddychnout a v Eredivisii setrvají i příští rok.

Domácí se dostali do vedení v polovině úvodního dějství, kdy po přihrávce Toivonena a následné chybě obránce Tjaronna Cheryho zakončoval do prázdné branky Jermain Lens. Sedm minut před přestávkou to bylo o dvě trefy, když si na centr Atiby Hutchinsona z pravé strany naběhl Toivonen a nekompromisně rozvlnil síť. Další branky padaly až po přestávce a po hodině hry zajistil tříbrankový rozdíl opět Toivonen.

Ještě předtím musel několikrát brilantně zasahovat Coutinho, ovšem nakonec domácí zvýšili. Po krásném pasu Lense se švédský zabiják pouze podíval a chladnokrevně pokořil Coutinha i tentokráte. Hned za tři minuty se odhodlal ke střele z dvaceti metrů Zakaria Labyad a trefil se přesně do vzdálenějšího rohu - 4:0. Dvě minuty před koncem přidal pátou trefu Dries Mertens, v nastavení byl navíc po ošklivém faulu přímo vyloučen hostující Kevin Visser.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele