základní část, 14. kolo
27.11.2011 14:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - AFC Ajax 0:3

Po dvou prachbídných výsledcích mají konečně v táboře Ajaxu důvod k radosti a spokojenosti. Dnešní duel proti Nijmegenu totiž zvládli De Boerovi svěřenci skutečně velmi dobře a na své konto si připsali zasloužené vítězství 3:0, o které se gólově postarali Miralem Sulejmani a Davy Klaassen.

Nijmegen do zápasu vstoupil velmi sympaticky a hned v úvodní desetiminutovce měl dokonce průběh hry pod svou kontrolou. Na konto si připsal také první gólovou příležitost utkání. Po centru Goossense zakončoval van der Velden, narazil ovšem na připraveného Vermeera. Hned vzápětí zahrozili domácí fotbalisté znovu. Tentokrát chyběla větší dávka přesnosti Willovi.

Ajax na sebe poprvé upozornil až v 18. minutě. Nebezpečný přímý kop zahrával Theo Janssen, jeho střela ale letěla mimo. Téměř nachlup stejně dopadl zanedlouho i jeho parťák ze záložní řady Nicolas Lodeiro. Žádný z týmu už v prvním poločase gól nevstřelil, a proto se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Ve druhém dějství ale stačilo pouhých osm minut a diváci se dočkali první změny. Anitovo zakončení sice v síti ještě neskončilo, hned vzápětí se ovšem dostal ke střele Miralem Sulejmani a přesně umístěnou ranou poslal svůj tým do vedení. Po tomto momentu se hra výrazně uklidnila a okamžiků, o kterých by se bylo vhodné zmínit, mnoho nenabídla.

Další změna skóre pak přišla v 78. minutě. Janssen zahrával rohový kop, od domácího Ibrahima se míč následně dostal až k Sulejmanimu, jenž znovu potvrdil, že góly střílet umí, a zvýšil na 2:0. Tentokrát si už ale Ajax, na rozdíl od minulého kola, své dvoubrankové vedení vzít nenechal, a dokonce se mu povedlo přidat ještě třetí zásah. Svou prvoligovou premiéru okořenil brankou mladíček Davy Klaassen.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
afc ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele