základní část, 30. kolo
15.04.2012 16:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 1:1

Fotbalisté Waalwijku uhráli velice cenný bod na půdě Heracles a dokázali, že to s bojem o nejlepší osmičku opravdu myslí vážně. Heracles se naopak nedokázalo dotáhnout na rozdíl jediného bodu a na jedenáctém místě ztrácí stále čtyři body na Rodu a právě osmý Waalwijk. Ten poskočil o místo výše díky zaváhání Nijmegenu. Waalwijk je jako nováček opravdu velice blízko obrovskému úspěchu.

Na půdě Heracles neměl v žádném případě lehkou úlohu a ještě do konce poločas prohrával, ovšem po přestávce se zvedl a nakonec dokázal ihned na to srovnat, poté se i přes mírný tlak soupeře nakonec ubránil. Domácí se dostali do první šance hned ve 23. minutě, nicméně tvrdý pokus Evertona brilantně zlikvidoval gólman Jeroen Zoet. Brazilský útočník mohl skórovat pět minut před přestávkou, ale jeho hlavičkový pokus odkopával z čáry Henrico Drost.

Ihned na to ale domácí neproměnili pokutový kop. V 39. minutě ve vápně byl poslán k zemi Samuel Armenteros obráncem Guyem Fernandezem a k penaltovému puntíku šel Everton, ovšem jeho nepovedený pokus šel mimo tři tyče. Nicméně ve 42. minutě domácí vsítili kýženou branku, když Lerin Duarte se dostal před Zoeta a krásným přehozem zamířil do dolního pravého růžku. Hosté však mohli ještě v nastavení srovnat.

Nicméně rána Geoffreye Castilliona šla přeci jen o několik centimetrů vedle pravé tyčky. Ihned po změně stran ale RKC vyrovnalo, po krouceném centru Mitchella Scheta si naběhl za obranu Jeff Stans a nemohl svůj pokus minout. V dalším průběhu byli blízko brance střídající Marko Vejnovic a Daryl Van Mieghel, jenže Zoet byl vždy pozorný a nakonec se skóre již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele