základní část, 20. kolo
05.02.2012 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - PSV Eindhoven 1:1

Fotbalisté PSV odmítli šanci vytvořit si slušný náskok na čele Eredivisie a na půdě Heracles ztratili cenné body, ovšem i tak zvýšili svůj náskok na čele. Utkání Alkmaaru i Twente totiž bylo odloženo a PSV tak v tuto chvíli disponuje tříbodovým náskokem. Heracles se osamostatnilo na desáté příčce se čtyřiadvaceti body a stále sní o horní polovině tabulky, o záchraně v tuto chvíli přemýšlet nemusí.

Přitom favorit se dostal do vedení velice brzy a vypadalo to, že těsný náskok již udrží. Jenže domácí dokážou na vlastním stánku bojovat až do závěrečného hvizdu a navíc mají velkou sílu v ofenzívě. Necelou čtvrthodinu před koncem zápasu se postaral o vyrovnání tradiční ostrostřelec Everton a PSV ani při svém závěrečném tlaku nedokázalo vsítit rozdílovou trefu. V zápase bylo mírně lepším týmem, Heracles ale soupeře překvapilo kombinační hrou.

V úvodní čtvrthodině nic zajímavého k vidění nebylo, pouze Matavž našel střelou doprostřed branky náruč připraveného Pasveera. Jenže hned na to přišla branka z čistého nebe. V 19. minutě se po ztrátě Heracles ve středu hřiště ocitl na hranici vápna Zakaria Labyad, přehodil si balón na svou silnější nohou a přímou ranou k tyči nedal Paasveerovi šanci. Od této chvíle až do konce poločasu se hrálo opatrně a žádné vážnější šance k vidění nebyly.

Po necelých deseti minutách hry ve druhém dějství zahrozilo výrazněji Heralces, ovšem rána Vejinoviče z dvaceti metrů šla těsně nad branku. A přesně po hodině hry předvedl parádu Everton. Krásnou kličkou obelhal hned tři hráče PSV a vypálil bombu z hranice vápna, která ovšem pouze rozezvonila břevno hostující svatyně. Nicméně Heracles svou aktivitu přeci jen přetavilo ve vyrovnávací trefu.

V 75. minutě ještě domácí gólman Isaksson brilantně chytil pokus Quensaha z dvanácti metrů, hned na to ale centroval na zadní tyč Breukerse a Quensah střílel znovu. Isaksson sice i tentokráte zasáhl skvěle, jenže dorážející Everton před sebou měl pouze volnou klec. PSV se snažilo v samém závěru na soupeře zatlačit, jenže Heracles předvádělo disciplinovaný výkon v obraně a stav zápasu se proto už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Zajda

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele