základní část, 15. kolo
04.12.2011 12:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 2:0

Souboj dvou týmů, které měly výbornou formu, vyhrál nakonec domácí celek, což je vcelku překvapení. PSV totiž válelo v Evropské lize, nedávno deklasovalo Groningen 6:1, a proto se čekalo ofenzivní utkání s hodně brankami. Nicméně v tomto duelu střílel pouze jeden tým a ten rotterdamský si tak připsal třetí vítězství v řadě, poskočil na páté místo se sedmadvaceti body. Eindhoven si připsal svou první prohru v tomto ročníku.

I tak jsou ale svěřenci kouče Freda Ruttena pohodlně na druhé pozici o bod před konkurentem z Twente a čtyři před Ajaxem a právě Feyenoordem. Od začátku sezóny PSV neprohrálo dvacetkrát v řadě za sebou, teprve teď našlo trochu překvapivého přemožitele. Domácí se dostali do vedení krátce před poločasem, kdy se trefil Sekou Cissé, pět minut po přestávce definitivně soupeře potrestal Ruben Schaken a Eindhoven už se vzpamatovat nedokázal.

Úvodní šanci zápasu si vytvořil domácí celek, který od samého začátku působil sebevědomým dojmem a chtěl za každou cenu vyhrát. Ze střední vzdálenosti to zkusil Schaken, ovšem mířil příliš vysoko. Následně ho napodobil Otman Bakkal, jenže ten pálil z dobré pozice jen do boční síťky. V průběhu prvního poločasu příliš šancí k vidění nebylo, v jedné chvíli ale podržel rotterdamský tým gólman Erwin Mulder.

Ten totiž brilantně vyrazil povedenou ránu Giorginio Wijnalduma konečky prstů nad branku, čímž zmařil největší šanci PSV. A z ničeho nic se ve 41. minutě radoval z branky Cissé. Po narážečce s Johnem Guidettim utekl na levé straně a přesně umístěnou ranou mezi nohama švédského gólmana Andrease Isakssona otevřel skóre utkání. Navíc dal v 50. minutě hostům klid Schaken po nádherné individuální akci.

Ten se totiž protlačil do vápna až tváří v tvář gólmanovi Isakssonovi a mířenou střelou k levé tyči navýšil skóre - 2:0. Stejný hráč o malý moment později mohl přidat ještě jednu branku, tentokráte ale v souboji jeden na jednoho proti Isakssonovi neuspěl. Švédský gólman do konce zápasů ještě nazdvihl konečky prstů nad branku volej Bakkala, stejný způsob předvedl i proti ráně Jersona Cabrala a hlavně díky němu už zůstalo skóre neměnné.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
afc ajax

1

Reagovat
ryzskej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele