základní část, 25. kolo
11.03.2012 14:30 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Utrecht 1:1

Sestupem ohrožený Utrecht vybojoval velice cenný bod na půdě Feyenoordu a oddálil se alespoň na rozdíl jednoho korálku šestnácté pozici, která znamená účast v baráži. Feyenoord nenavázal na povedené vystoupení s Groningenem a opět ztratil na čelo tabulky, na které má v tuto chvíli na šesté pozici manko sedmi bodů. K tomu se lehce přiblížil sedmý Arnhem, který ztrácí taktéž sedm bodů.

Avšak ztráta Feyenoordu na přímý postup do pohárů činí jen tři body a to se určitě dá smazat. Přitom domácí se rychle dostali do vedení, jenže po necelé hodině hry bylo srovnáno. A i když ještě měli tlak, vše zmařilo vyloučení v 77. minutě. Utrecht podruhé za sebou remizoval a navíc v jarní části o body obral již třetího favorita ze silné šestky. Ovšem série bez vítězství proti Feyenoordu se již protáhla na číslo dvanáct!

Domácí se hned z první akce zápasu dostali do vedení, když po střele Jordy Clasieho z pětadvaceti metrů tečoval balón do sítě Otman Bakkal. V prvním poločase příliš nebezpečných šancí k vidění nebylo, za zmínku stojí pouze Bakkalova střela těsně mimo a hlavička Jersona Cabrala. Utrecht ožil až po změně stran, v 56. minutě si ale vytvořil dobrou příležitost Feyenoord. Po centru Bakkala pálil do boční sítě Ruben Schaken.

Poté se poprvé předvedl gólman Erwin Mulder, který vyrazil mimo tři tyče ránu Johana Martenssona. Ale na pokus střídajícího Cedrica van der Guna již neměl nárok. Jeho střela si našla cestičku z dvaceti metrů přímo k tyči. Domácí v další čtvrthodině obstřelovali branku soupeře, jenže vrátit vedení se jim nepovedlo. Třináct minut před koncem navíc Nelom Miquel fauloval Van der Guna a obdržel druhou žlutou kartu, poté se ani jeden celek na gólovou možnost nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

o Feyenord tolik nejde ale hodí se i tahle ztráta.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele