základní část, 17. kolo
18.12.2011 14:30 CET
3 : 2
(3:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Twente 3:2

Fotbalisty Twente zřejmě poznamenala prohra v Evropské lize na Wisle Krakov a na půdě silného Feyenoordu nakonec po boji padli poměrem 2:3. Loňskému vicemistrovi se hrubě nevyvedl první poločas, kdy už prohrával 0:3 zásluhou hattricku Johna Guidettiho, a v druhém dějství ztrátu nedohnal, i když času měl ještě docela dost. V tabulce zůstává se 33 body na třetím místě, avšak bodově se dotáhl Ajax a druhé PSV odskočilo na rozdíl čtyř bodů.

Naopak svěřenci kouče Ronalda Koemana skolili na vlastní půdě dalšího favorita a potvrdili, že jsou na stánku De Kuip opravdu silní. Proto mají na kontě jedenatřicet korálků a ztrácejí na Twente jen dva body, v tuto chvíli jim patří pátá příčka. Hosté nezvládli hlavně koncovku prvního poločasu a v rozmezí 43. a 44. minuty dvakrát inkasovali. Těsné snížení sice přišlo už v polovině druhého dějství, jenže vyrovnat se hostům ve zbývající průběhu již nepodařilo.

Domácí se dostali do vedení v 8. minutě hned v první vážnější situaci zápasu, když po skvělé práci Otmana Bakkala na pravé straně poslal střelou z vápna balón k bližší tyči Guidetti. Ve 20. minutě byl blízko vyrovnání Ola John, jenže v koncovce selhal. V závěru prvního poločasu Feyenoord trestal. Karim El Ahmadi ještě neuspěl v tváří tvář gólmanovi Nikolaju Mihajlovi, následně brankář Twente skvěle vyškrábl i střelu Bakkala z 20 metrů kolem tyče.

Ve 41. minutě Mihajlov zneškodnil hlavičku Guidettiho, jenže o dvě minuty později byl na jeho pokus krátký. Po protiútoku Feyenoordu vypálil devatenáctiletý mladíček opět na bližší tyč z hranice vápna a uspěl - 2:0. O necelou minutu později zkompletoval svůj hattrick, po dlouhém centru propálil z vápna vše před sebou. Domácí mohli zvýšit na 4:0 pomocí Bakkala, jenže Mihajlov tentokráte předvedl famózní zákrok.

Hosté se dostali zpátky do hry v 56. minutě, kdy po krásné kombinaci zblízka nedal Erwinu Mulderovi žádnou šanci Nacer Chadli - 3:1. Přesně o deset minut později se Twente nadechlo ještě více, když po skvělé individuální akci vypálil z vápna Luuk De Jong. Nicméně až do konce utkání působil Feyenoord jako zkušený mančaft a žádný zvrat nepřipustil, připsal si proto velice důležité tři body do tabulky Eredivisie.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
afc ajax

v tomto prípade fandím feyenoordu

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

supr

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele