základní část, 30. kolo
15.04.2012 14:30 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

FC Utrecht - VVV Venlo 4:2

Fotbalisté Utrechtu zvládli další domácí utkání a definitivně se oddálili zóně sestupu, čtyři kola před koncem totiž mají náskok jedenácti bodů a ten už by měl být naprosto dostačující. Utrecht přitom prohrával již 0:2, avšak poté ještě do poločasu srovnal a po hodině hry duel otočil. Venlo tak přišlo o velice cenné tři body a na šestnácté pozici ztrácí na patnáctou Bredu šest bodů, což se bude hodně těžko stahovat. Utrecht má na kontě 36. bodů a je dvanáctý.

Utkání mělo od začátku velkou kvalitu a Venlo svého protivníka v úvodní dvacetiminutovce opravdu zaskočilo. Hned v 9. minutě skóroval Barry Maguire, který se po nádherné kolmici dostal až do vápna a tam krásným lobem přehodil gólmana Roba van Dijka. Ve 20. minutě zvýšil vedení hostů Michael Uchebo, který přešel přes obránce Jan Wuytense a zamířil přesně do levého dolního rohu z hranice pokutového území.

Nicméně po necelé půl hodině se domácí vrátili do hry, když se po sražené střele dostal balón až k Davymu Bulthuisovi a ten zblízka propálil bezmocného gólmana Dennise Gentenaara. V 36. minutě bylo dokonce srovnáno a domácí se mohli opět uklidnit. Po křížném centru do vápna si našel místo Frank Demouge a chytrou střelou kolem Gentenaara vyrovnal stav utkání. Po poločase už byl Utrecht přeci jen o něco lepší a dočkal se v 58. minutě.

V úvodu sice zahrozili hosté, jenže hlavička Maguireho šla těsně nad. Stav utkání otočil svou druhou trefou v zápase Demouge, který se napřáhl asi z deseti metrů a zamířil přímo do pravého dolního rohu, s jeho tvrdou ranou nemohl Gentenaar nic nedělat. Gólovou pojistku domácích pak přidal v 83. minutě střídající Alexander Gerndt, který po dalších sražených přihrávkách nakonec využil té finální a zakončoval z šesti metrů do prázdné branky - 4:2.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele