základní část, 8. kolo
01.10.2011 18:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - RKC Waalwijk 3:0

V posledních kolech sice Waalwijk na ligových bojištích zářil, proti Utrechtu ale tentokrát už neuspěl. Domů si odvezl porážku 0:3.

Utkání přitom mohlo začít poměrně nečekaně. Hned z úvodu si totiž Waalwijk vypracoval velmi nadějnou příležitost. Po centru z pravé strany zakončoval v pokutovém území ten Voorde, jenže střela mu nesedla a míč poslal vysoko nad.

Potrestání nevyužití této šance přišlo v 16. minutě. Z přímého kopu zpoza šestnáctky se nádhernou ranou prosadil záložník Rodney Sneijder. Hra byla následně na zajímavé momenty poměrně chudá. Až těsně před přestávkou se o trochu vzruchu postaral útočník Geoffrey Castillion, který inkasoval po souboji ve středu hřiště druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Po změně stran se oba týmy nejprve zastřelovaly. Nepřesně pálil z hranice šestnáctky jak domácí Nana Asare, tak krátce na to i hostující záložník Sander Duits. V 63. minutě už ale šel Utrecht do dvoubrankového vedení. Evander Sno po podklouznutí ztratil ve středu hřiště míč, čímž dovolil domácím rozjet rychlý útok, na jehož konci úspěšně zakončil po přesném centru Mulengy švédský forvard Johan Martensson.

Waalwijk mohl zanedlouho snížit na rozdíl jediné branky, střela van Peppena byla ovšem zblokována na roh, Snoa pro změnu vychytal gólman van Dijk. Nakonec to byl opět Utrecht, který se radoval z třetího gólu. Mulenga dostal možnost v 80. minutě zahrávat pokutový kop, čehož také náležitě využil. Závěr zápasu se už odehrál bez nějakých výraznějších momentů.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele