základní část, 18. kolo
22.01.2012 16:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - PSV Eindhoven 1:1

Eindhoven zaváhání vedoucího Alkmaaru využít nedokázal a na půdě Utrechtu uhrál pouze nerozhodný výsledek 1:1. I po tomto kola tak zůstane na druhém místě.

V prvním poločase byli diváci svědky poměrně nezáživné podívané, které chyběly především větší gólové příležitosti. Tu první si každopádně připsal už v sedmé minutě Marcelo, který po rohovém kopu Strootmana hlavičkoval asi metr vedle. Zanedlouho si vedl obdobně také Dries Mertens. Ten pro změnu pálil zpoza šestnáctky. Ze stran obou týmů to však bylo na dlouhou dobu vše.

Až ve 47. minutě mohl z ničeho nic udeřit Utrecht. Manolevovy chyby se snažil využít Lilipaly, který svou přihrávkou našel Gerndta, jemuž se povedlo vystřelit, jenže příliš slavně to nedopadlo - míč letěl vedle brány. Eindhoven sice následně dokázal vzít otěže zápasu pevně do svých rukou, úvodní gól duelu ale patřil domácím. Po podklouznutí Marcela se dostal k zakončení Stefano Lilipaly a přesně umístěnou střelou nedal Isakssonovi šanci.

Hned vzápětí mohl vyrovnat Dries Mertens, jenže zcela nepochopitelně netrefil prázdnou bránu. Eindhoven se tak dočkal až v 71. minutě. To van der Maarel dokázal odvrátit rohový kop Mertense, ovšem k míči se dostal středopolař Ola Toivonen a tvrdou ranou srovnal na 1:1. Uběhly pouhé dvě minuty a Utrecht dal o sobě znovu vědět. Gerndtova střela z přímého kopu skončila na boční síti hostující svatyně.

Eindhovenu nerozhodný stav pochopitelně příliš nevyhovoval, takže se i nadále hnal dopředu. Největší šanci na vyrovnání promarnil v 81. minutě, kdy v jasné tutovce vychytal Lense vynikající gólman Fernandez.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

takže 0-2, a na1. flek

Reagovat
smazaný uživatel

jo Stiksxx? nevis aktualni info z kadru?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele