základní část, 16. kolo
11.12.2011 14:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam 2:2

Domácí Utrecht získal cenný bod proti rozjetému Feyenoordu za remízu 2:2. Hosté tak tímto zápasem klesli na šesté místo, zatímco domácí zůstali na svém třináctém.

Utkání začalo a hned v první šanci se hostům z Rotterdamu podařilo vstřelit branku. Už ve 2. minutě se do pokutového území domácích vřítil hostující Guidetti a střelou na vzdálenější tyč nedal brankáři šanci - 0:1. Fanoušky tento okamžik posadil do sedadel a ti jen tiše doufali, že se domácí zmohou na okamžitou odpověď. K té nedošlo hned, přesto bylo ještě v první půli vyrovnáno. Ve 32. minutě utkání přímý volný kop domácího Takagiho našel nabíhajícího Bovenberga a ten hlavou překonal gólmana hostí 1:1.

Hosté se v tuto chvíli položili a přicházely šance domácích. Ve vážnější šanci se objevil Duplan, ale bohužel pro domácí se brankář Mulder proti jeho šanci vyznamenal. Do konce prvního poločasu se už nic vážného nestalo, a tak poločasový výsledek byl 1:1.

Druhý poločas začal stejně jako ten první. Ve 49. minutě se do šance dostal rychlý Cabral, toho však vychytal skvělým zákrokem domácí brankář Van Dijk. A znovu zafungovalo pořekadlo "nedáš, dostaneš". V 51. minutě se totiž domácí Bovenberg zoorientoval v nepřehledné situaci jako první a vyslal kolmici na svého spoluhráče Duplana, ten chladnokrevně "bodlem" nedal brankáři hostí šanci - 2:1 pro domácí. Poté se hra uklidnila a hrálo se spíše kolem středového kruhu. Až v 61. minutě přišlo vyrovnání, kdy hostující Cabral v samostatně akci překonal domácího brankáře a vykřesal tak naději na tří bodový zisk pro svůj mančaft - 2:2.

Do konce zápasu se nestala už žádná vážnější šance. Za zmínku stojí nastavení a vyloučení domácího Bulthuise, který viděl druhou žlutou kartu a musel tak předčasně do sprch.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele